Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Finn hjelp om lån

Boliglån

Søk om avdragsfrihet på boliglån

Har du redusert inntekt som følge av koronasituasjonen, kan du søke om avdragsfrihet på boliglån her

En alternativ løsning til avdragsfrihet kan være å søke om forlengelse av nedbetalingstiden på lånet. Ved å forlenge nedbetalingstiden, vil du få lavere månedlige kostnader.

Ønsker du en avdragsfri periode på lånet av andre årsaker enn koronasituasjonen og lånet ditt er innenfor 60 % av boligens verdi, kontakt oss og vi ser hva som er mulig å gjøre. 

Søk om finansieringsbevis

Et finansieringsbevis er et bevis fra banken på at du kan få låne opp til en viss sum. Med finansieringen i orden vet du hvor mye du kan kjøpe bolig for når du vil delta i en budrunde. Les mer og søk her.

Søk om boliglån

Her kan du søke om lån til ny bolig/fritidsbolig, finansieringsbevis, boligkreditt, om å øke ditt boliglån eller å flytte ditt boliglån til oss. Det er fremfor alt din gjeldsbetjeningsevne som avgjør hvor mye du kan få i boliglån. Din gjeldsbetjeningsevne beregnes ut fra din inntekt, formue, gjeld og de kostnader du har. Det er også noen regler som Finanstilsynet har satt som begrenser hvor mye du kan låne.

Les mer og søk om boliglån her.

Samtykke lånedokumentasjon

Vi kan innhente skatte- og lønnsopplysninger for deg i forbindelse med søknad om finansiering. Les mer og gi samtykke til lånedokumentasjon her.

Endre trekkonto på boliglån

Her kan du endre trekkonto på boliglån.

Endre trekkdato på boliglån

Her kan du endre trekkdato på boliglån.

Ekstra innbetaling på boliglån

Ekstra innbetaling på lånet gjør du som en vanlig betaling i nettbanken, uten KID-nr. Du benytter lånenummeret som kontonummer. Siste uken før det ordinære trekket på lånet forfaller, bør du ikke gjøre ekstra innbetaling på lånet. Dette fordi innbetalingen da vil bli registrert som den ordinære innbetalingen.

Betal ned lånet fortere

Her kan du betale ned lånet fortere.

Bytte mellom annuitetslån og serielån

Her kan du bytte mellom annuitetslån og serielån.

Søk om fastrente på boliglån med flytende rente

Her kan du søke om fastrente på boliglån med flytende rente.

Innfri lån

Her kan du innfri lånet ditt.

Lån i Nordea Eiendomskreditt

Nordea Eiendomskreditt er Nordeas heleide boligkredittselskap, og har mulighet til å skaffe bedre og mer solid finansiering av boliglånene våre enn Nordea Bank. Gjennom Nordea Eiendomskreditt kan vi tilby gode betingelser til kundene. Det er fortsatt Nordea Bank som behandler lånet og det er oss du kontakter hvis du har spørsmål. For deg som kunde har ikke endringen noen praktisk betydning.

Informasjon om renteendringer

Ved en renteendring vil du alltid få informasjon i Digital postkasse i god tid før renten endres. Digital postkasse finner du i mobilbanken, nettbanken og på nordea.no. Hvis du ikke bruker Digital postkasse, vil du få brev per post.

Billån

Søk om billån

Her kan du lese mer og søke om billån.

Restgjeld på billån

Informasjon om restgjeld ser du på eFakturaen eller fakturaen du mottar per post. Merk at dette er restgjeld før innbetaling av fakturabeløpet. Ønsker du å innfri hele lånet kan du bruke dette enkle skjemaet: Innfri lån

Ekstra innbetaling på billån

For billån kjøpt online før 1. november 2019 og billån som er kjøpt via rådgiver eller bankkontor: 

Du kan betale inn til kontonummer 6003 05 35238. Skriv inn bilens registreringsnummer eller avtalenummer på lånet i meldingsfeltet. Betaler du inn ekstra avdrag vil løpetiden på lånet forbli den samme, men terminbeløpet vil bli lavere. Ønsker du å endre på terminbeløpets størrelse, kan du kontakte Nordea Finans på telefon 915 06295 eller e-post moc.aedron@retnesednuk

Billån, caravanlån og MC-lån

Lurer du på noe som gjelder søknadsprosessen, lånebeløp eller Trygt Oppgjør? Se våre spørsmål og svar.

Billån og leasing flyttet fra Gjensidige til Nordea

Har du spørsmål som gjelder flytting av dine avtaler fra Gjensidige Bank til Nordea Finans - se informasjon her

Innfri lån

Her kan du innfri lånet ditt.

Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret - logg inn

Her kan du logge inn i GjeldsregisteretÅpnes i nytt vindu.

Slik påvirkes du av Gjeldsregisteret

Hensikten med Gjeldsregisteret er å forebygge gjeldsproblemer blant privatpersoner og begrense uforsvarlig utlån. Registeret gjør det enklere for bankene å gjennomføre en helhetlig kredittvurdering av kunder som søker lån. Dersom du har mye gjeld fra før, skal Gjeldsregisteret bidra til at det blir vanskelig for deg å ta opp ytterligere lån. På den måte minsker risikoen for at noen får innvilget lån de ikke er i stand til å betjene.

Alle privatpersoner som har usikret gjeld, som forbrukslån og kredittkort, vil være søkbare i Gjeldsregisteret. Usikret gjeld vil si at det ikke er gitt en pantesikkerhet i noe du eier selv. Alle som tilbyr forbrukskreditt er pålagt å rapportere inn informasjon til Gjeldsregisteret.

Les mer om gjeldsregisteret

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Vi kan hjelpe deg på chat.

Start chat Åpnes i nytt vindu