Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Finn hjelp om BankID og Nordea Koder

BankID

Bestille BankID

For deg som er 15-17 år:

BankID får du når du bestiller nettbank hos oss. Du trenger BankID for å kunne bruke nettbank, mobilbank, Vipps og til mange andre ting du gjør på nettet, som å søke på videregående skole. Bestill nettbank og BankID.

For deg som er over 18 år:

Kontakt oss på 232 06001 for bestilling av BankID eller les mer om BankID.

Glemt passord for BankID

Du kan enkelt bestille nytt passord i påloggingsbildet for nettbank eller i mobilbanken.

  • Gå til Logg inn for Nettbank Privat eller åpne mobilbanken
  • Velg logg inn med BankID og trykk på "Glemt BankID-passordet?"

Følg instruksjonen du får på skjermen.

Mistet kodebrikken for BankID, eller den har sluttet å virke

Vi anbefaler at du tar i bruk vår digitale kodebrikke Nordea Koder-appen for BankID. Da har du alltid kodebrikken med deg på mobilen og du slipper å finne frem den fysiske kodebrikken for BankID.

Se hvordan du kommer i gang med Nordea Koder-appen for BankID

For å aktivere Nordea Koder-appen må du kontakte Kundeservice på telefon 232 06001. Hvis du fortsatt ønsker å bruke den fysisk kodebrikke for BankID må du også kontakte oss.

Kom i gang med BankID på mobil

Se hvordan du kommer i gang med BankID på mobil

Slik bruker du kodebrikken for BankID

Se hvordan du bruker kodebrikken for BankID

BankID er personlig

Oppgi aldri PIN-koden eller sikkerhetskode fra kodebrikken til venner, familie, kollegaer, bedrifter, offentlig myndighet eller andre som sier at de trenger den. BankID er personlig og offentlig myndighet, banker og andre anerkjente selskaper vil aldri be deg om å oppgi personlige opplysninger som PIN-koden til kodebrikken din.

BID-feilkoder forklaring

BID 2031, 2032, 2033, 2034, 20a1, 20b0, 20b1 
Kommunikasjonsfeil på grunn av dårlig eller ustabil internettforbindelse. Vi anbefaler derfor at du gjør følgende: 

  1. Lukk alle nettlesere og forsøk på nytt
  2. Slå av datamaskin/nettbrett/mobil og forsøk på nytt
  3. Slå av strømmen på modem/ruter og forsøk på nytt
  4. Oppdatere/bytte nettleser.

Får du fortsatt slike feilkoder bør du ta kontakt med din nettleverandør.

BID 14a5
Kommunikasjonsfeil. Hvis dette er din første pålogging med Nordea Koder - vent litt og forsøk på nytt.

BID 1439
Du har tastet feil engangskode for mange ganger. Kontakt kundeservice på chat via mobilbanken eller nettbanken, eller ring oss på telefon 232 06001.

BID 1450
Du har tastet feil passord for mange ganger. Du kan enkelt få tilsendt nytt passord ved å klikke “Glemt BankID-passordet?”.

BID 5000
Kommunikasjonsfeil mellom din datamaskin og banken. Forsøk å slette informasjonskapsler/nettleserdata i nettleseren din eller prøv å benytte en annen nettleser ved nytt innloggingsforsøk. 

BID 5007
Du har ikke en aktiv nettbankavtale. Kontakt kundeservice på chat via nordea.no eller ring oss på telefon 232 06001 for å få nettbankavtale på plass.

BID C30B
Identifiseringsprosessen er avbrutt da noe tok for lang tid. Vent litt og forsøk på nytt.

BID C30E og C30F
Din BankID på mobil er sperret. BankID på mobil kan enkelt bestilles på nytt i nettbanken ved å logge inn med kodebrikke fra Nordea eller Nordea Koder.

BID C131, C293 og C325
Mobiloperatøren din har problemer eller det kjøres en prosess på ditt telefonnummer. Restart mobilen og forsøk igjen om 5 minutter. 

BID C161
Du har tastet feil eller mangler avtale om BankID på mobil. Feilkoden kan også skyldes endring av mobilabonnementet eller ved bytting av SIM-kort. Du kan enkelt bestille BankID på mobil i nettbanken ved å logge inn med kodebrikke fra Nordea eller Nordea Koder.

BID C167
Mobiloperatøren din kan ha sperret den eksisterende BankID på mobil-avtalen. Det kan blant annet skje ved endring av mobilabonnementet eller ved bytting av SIM-kort. Du kan enkelt bestille BankID på mobil i nettbanken ved å logge inn med kodebrikke fra Nordea eller Nordea Koder. 

BID C302
Vi har problemer med å kontakte mobilen din. Feilen kan forekomme dersom du nylig har byttet mobilnettverk ved reise i utlandet eller dersom skjermlåsen ikke er opphevet. Forsøk gjerne og skru mobilen din av og på dersom feilen vedvarer.

BIDM 1 til 10
BankID på mobil må aktiveres på nytt. Feilen oppstår ofte i forbindelse med endringer gjennomført på mobilen. Du kan enkelt bestille BankID på mobil i nettbanken ved å logge inn med kodebrikke fra Nordea eller Nordea Koder. 

 

Pris for BankID-kodebrikke

For å kunne opprettholde tilbudet om fysisk kodebrikke for BankID til kunder som trenger det, har vi valgt å ta betalt for kodebrikken. Beløpet dekker noen av våre kostnader knyttet til innkjøp og distribusjon av kodebrikkene. Hvis du har mulighet anbefaler vi at du tar i bruk vår digitale kodebrikke Nordea Koder-app som er gratis. Kunder uten smarttelefon, samt svaksynte og blinde får fortsatt kodebrikken for BankID kostnadsfritt.

Bytte av SIM-kort

Når du bytter SIM-kort på mobilen må du slette eksisterende avtale om BankID på mobil og opprette avtale på nytt.

Gjør følgende: Logg inn i nettbanken og gå til fanen Innstillinger -> BankID -> Slett gammel BankID-avtale -> Sett opp BankID på nytt.

BankID policy og avtalevilkår

TSPS står for The Trust Service Provider Statement og beskriver bankens offentlige nøkkelinfrastruktur for utstedelse av elektroniske identiteter (eID) til sluttbruker for BankIDÅpnes i nytt vindu og BankID på mobilÅpnes i nytt vindu.

Her kan du lese mer og se relevante avtalevilkår (PDS) for BankIDÅpnes i nytt vindu og BankID på mobilÅpnes i nytt vindu.

Sperring av BankID

Er din BankID sperret eller du har behov for å sperre BankID, kontakt Kundeservice på 232 06001 så vil vi hjelpe deg.

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Vi kan hjelpe deg på chat.

Start chat Åpnes i nytt vindu