Du kan påvirke med sparingen din

Klimakrise og global oppvarming, miljøproblemer, dårlige arbeidsvilkår og fattigdom er en del av verdens utfordringer. Med bærekraftig sparing kan du være med å påvirke.

Fondsvelgeren hjelper deg med å velge sparing som passer deg. Du kan starte sparingen med så lite som en hundrelapp.

Bidra til og gjøre en forskjell

Ønsker du å bidra til å gjøre en forskjell og samtidig spare til noe du ønsker deg? Våre fond med bærekraftig fokus er underlagt spesifikke bærekraftskriterier. Det betyr at de tar ekstra hensyn til spørsmål knyttet til miljømessige, sosiale og forretningsetiske forhold ESG. I vårt arbeid med ansvarlige investeringer, bruker vi blant annet vårt aktive eierskap til å påvirke selskaper vi har investert i til en mer bærekraftig forretningsdrift.

Hvordan spare i fond med fokus på bærekraft?

Det er enkelt og raskt å starte sparing med Fondsvelgeren. Den foreslår flere fond du kan spare i. Du velger selv hvor mye du vil spare i måneden og/eller om du vil sette inn et enkeltinnskudd. 

Slik gjør du:

  1. Logg inn i Fondsvelgeren og klikk på "Start"
  2. Velg mellom 5 ulike risikoprofiler; den du er mest komfortabel med
  3. Klikk på "Fondsportefølje" og deretter "Bærekraftig portefølje"
  4. Velg til slutt beløp og konto, og start sparingen.

Den bærekraftige porteføljen inneholder 5 ulike fond. Når du er i gang med sparingen kan du følge med på fondene dine i nettbanken og/eller mobilbanken.

Start sparing i fond med fokus på bærekraft

Fondsvelgeren gjør det enkelt for deg å starte sparing.

Kom i gang Åpnes i nytt vindu

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk og forventet avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste