Gjør en forskjell med sparingen din

Mange er opptatt av bærekraft. Er du blant dem, samtidig som du har sparepenger du ønsker at skal vokse?

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Alt vi gjør handler om deg som kunde slik at du skal bli fornøyd. Har du lyst til å gjøre en forskjell med sparepengene dine? Vi har løsninger og ekspertisen som skal til for å hjelpe deg med å lykkes. 

Vi er både personlige og digitale. Du bestemmer om du vil starte sparing på egenhånd, eller om du ønsker sparerådgivning – enten digitalt eller via rådgiver. Vi ønsker å utvikle oss og gi deg de beste opplevelsene, uansett hvordan du er i kontakt med oss.

Vi tilbyr flere fond med et spesielt fokus på bærekraft, deriblant Nordea Stars-fondene. Disse fondene består av håndplukkede selskaper som etter vår mening gjør en ekstra innsats for å bidra til en bærekraftig fremtid. 

Visste du at...?

Vårt mål er å bli en null-utslipp bank innen 2050

I vår fremtidige virksomhet er vårt mål å redusere våre utslipp og minske klima risikoen. Vi ønsker å gjøre enn forskjell ved å støtte deg i å gjøre bærekraftige valg, samt å bidra til et bærekraftig samfunn. Vår retning er klar, nemlig å bli en null-utslipp bank innen 2050. 

Vårt delmål er å redusere utslipp med 50 % innen 2030

Innen 2030 er målet vårt å redusere karbon-utslipp fra våre interne virksomheter med mer enn 50 %, sammenlignet med 2019. 

FNs bærekraftsmål er fundamentet i våre investeringer

Vi bruker FNs bærekraftsmålÅpnes i nytt vindu  som utgangspunkt når vi investerer i selskaper som kan gi bedre livskvalitet og utvikle individuelle ferdigheter. 

Spør oss om bærekraft

Spør oss om bærekraft

Har du spørsmål om sparing i fond med fokus på bærekraft eller grønt boliglån, hjelper en av våre rådgivere gjerne deg. 

Fond med fokus på klima

Klimafond

Dersom du er spesielt opptatt av klima anbefaler vi deg å sjekke ut klimafondet Nordea Global Climate and Social Impact Fund.  

Grønt boliglån

Grønt boliglån

Hvis du har en bolig med energimerke A eller B støtter vi deg også med lån til en av våre beste betingelser.

Generelt om risiko ved sparing i fond

Historisk og forventet avkastning gir ikke garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste.