Min dagligbank - alt du trenger

For at du skal kunne få full kontroll over hverdagsøkonomien din, har vi satt sammen en rekke produkter og tjenester. Med blant annet mobilbank og nettbank kan du utføre dagligbanktjenester når og hvor det passer deg, direkte fra mobilen, nettbrettet eller PC-en. ​

Fordeler med Min dagligbank

  • Banken i lomma: Betal regninger, overfør penger eller følg med på alle kortkjøp enkelt og sikkert fra mobilen, nettbrettet eller PC-en. ​
  • Alt du trenger: Inneholder raske, enkle og trygge banktjenester nå og i fremtiden.​
  • Hold deg oppdatert: Oppdag nye produkter som kan gjøre din økonomiske hverdag enda lettere å håndtere, for eksempel Vipps, Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay.​

Tips:

Overgangen fra å ha felles økonomi til å stå alene kan være stor. Mange vil oppleve en trangere økonomi der man må justere forbruket og forventningene. 

Et par tips kan være:

  • Sjekk om det er noen abonnement som kan sies opp
  • Vurder om noe kan kjøpes eller  selges brukt

Budsjett for en sunn privatøkonomi

For å bli mer bevisst på hva pengene dine går til, anbefaler vi at du lager et budsjett. Det gir deg oversikt over forbruket ditt, og kontroll på pengestrømmen. Hvis det hender at utgiftene er større enn inntektene en måned, vil et budsjett hjelpe deg til å styre økonomien bedre.

Et par nyttige tips kan være å gå gjennom alle faste abonnement og se hva som kan sies opp, samt å benytte flytteprosessen til å ta en gjennomgang av eiendeler og sortere ut det man ikke trenger og selge dette videre.

Reserve til uforutsette utgifter

Du bør sette av penger til å dekke uforutsette utgifter, for eksempel en uventet reparasjon eller tannlegeregning. En uventet utgift kan velte økonomien hvis du ikke har en reserve i bakhånd. Derfor er det fornuftig å opprette en Bufferkonto, og avtale med banken at de overfører et fast beløp dit hver måned.

Sparing for å oppfylle små og store drømmer

Synes du det er vanskelig å spare? Et godt tips kan da være å gi deg selv en spareutfordring. Sett deg et klart sparemål for det er lettere å spare til noe konkret i en begrenset periode, enn bare å spare for å spare.

Sparepengene kan også gi deg trygghet i alderdommen. Fremtidens pensjonister må regne med å få ca 50 % av dagens lønn i pensjon, og for de aller fleste vil dette være i minste laget.  

Ønsker du å spare langsiktig er fond en god spareform. Sparing i fond passer til de aller fleste spareformål – alt fra sparing til barn, barnebarn, pensjon og oppbygging av formue. Det finnes mange ulike fond å velge mellom så ta oss gjerne med på råd, vi hjelper deg gjerne.

Trenger du råd?

Våre rådgivere hjelper deg med din nye økonomi.

Avtal møte