Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat

Refinansiering av boliglån

Vurderer du å refinansiere boliglånet? I mange tilfeller er dette en god løsning, enten du trenger et større lån eller ønsker andre eller bedre lånebetingelser. Refinansiering av boliglån handler om å enten øke lånet, eller flytte boliglånet til en annen bank. Få tips om hva du bør tenke på før du søker om refinansiering.

Hvorfor refinansiere boliglån:

  • Pusse opp, bygge på boligen eller kjøpe ny bil
  • Hjelpe barna inn på boligmarkedet
  • Øke lånet for å ta ut likviditet til annet formål
  • Du kan få bedre lånebetingelser i en annen bank

Hva er refinansiering av boliglån?

Refinansiering av boliglån handler om to ting:

  • Å øke størrelsen på boliglånet
  • Flytte boliglånet til en annen bank

Øke boliglånet

Hvis du trenger penger til oppussing eller utbygging av boligen, til en ny bil, eller kanskje til å hjelpe et barn inn på boligmarkedet, kan det å øke boliglånet være en lur måte å finansiere dette på. Et boliglån er blant de billigste lånene du kan få.

Flytte boliglån fra annen bank

Når du velger å flytte boliglånet til oss fra en annen bank, er det også snakk om en form for refinansiering. Det kan være ulike grunner til å velge et skifte - eksempelvis at vi tilbyr deg bedre lånebetingelser eller tjenester, og/eller produkter som passer deg bedre.

Refinansiering kan være enklere enn du tror. Vi hjelper deg gjerne med å hente inn nødvendig lånedokumentasjon fra skatteetaten hvis vi får ditt samtykke. Da kan vi også gi deg et raskere svar.

Les om refinansiering ved å samle smålånÅpnes i nytt vindu

Før du refinansierer boliglånet

Å refinansiere boliglånet kan i mange tilfeller være en god ide, men når bør du refinansiere?

Det første du må gjøre hvis du ønsker å øke boliglånet er å skaffe deg oversikt over hvor mye gjeld du har og hvor stort beløp du ønsker å øke lånet med. Selv om vi beregner hvor mye du kan låne, må du forvisse deg om at du kan betjene det nye lånet, samtidig som du opprettholder den økonomiske livsstandarden du ønsker.

Dersom du ikke er ute etter å øke boliglånet ditt, men mener at nåværende lånekostnad er for høy i forhold til hva som tilbys i markedet ellers, kan det være lurt å ta grep. Her bør du enten forhandle frem bedre betingelser i banken din eller refinansiere gjennom å flytte lånet til en annen bank.

Beregn hvor mye du kan øke boliglånet med 

Det første du må gjøre er å skaffe en ny verdivurdering av boligen din. Når du vet verdien av boligen, kan du fort beregne hvor mye egenkapital du har, i forhold til hvor mye du har nedbetalt på lånet ditt. 

Deretter bruker du vår boliglånskalkulator for å beregne hvor mye du kan låne totalt. Hvis dette er mer lån enn du har i dag, har du et omtrentlig svar på hvor mye du kan låne. Ta gjerne kontakt med oss, hvis du trenger hjelp med beregningene.

Hjelp til å ta riktig valg

Det er mange ting du bør vurdere før du refinansierer. Uansett årsak, er vi her for å hjelpe deg slik at planleggingen og prosessen blir så enkel som mulig. Ta kontakt med oss, så finner vi ut om refinansiering vil være til det beste for deg i din situasjon. 

Har vi allerede pant i din eiendom, kan du signere boliglån i Nettbanken med BankID. Det er enkelt. Da sparer du tid og kan signere når og hvor du vil. Her kan du se en video om hvordan du signerer lånedokumenter digitalt.

Du kan chatte med oss eller ringe oss på 232 06001 hele døgnet alle dager.

Skal du refinansiere?

Søk om boliglån