Personlig økonomi for skoleelever

I Nordea er vi opptatt av å øke interessen for personlig økonomi og få ungdommer til å snakke om det, både hjemme og på skolen. Vi tilbyr gratis undervisningsopplegg i personlig økonomi for ungdomsskoler (9. og 10. trinn) og VGS.

Er du lærer, og vil vite mer? Fyll ut skjemaet nederst på siden og meld din interesse.

Hvorfor er personlig økonomi viktig?

Personlig økonomi er ikke et eget fag i norsk skole. Like fullt er det avgjørende med en grunnleggende forståelse i personlig økonomi for at ungdom skal klare overgangen til voksenlivet.

Undervisningsopplegget Økonomipeil tilbys skoleklasser i hovedsak på Nordeas hovedkontor på Majorstuen i Oslo. Tilbudet er selvfølgelig gratis. 

Det interaktive spillet Ta kontroll som vi tidligere har hatt, er midlertidig stengt inntil videre og vi tar ikke imot bookinger per nå.

I tillegg til Nordeas egne program har vi et samarbeid med Ungt Entrepreneurskap Oslo hvor ansatte besøker skoler med programmet «Økonomi og karrierevalg». 

 

Hva er Økonomipeil?

Økonomipeil er et undervisningsopplegg i personlig økonomi for ungdomsskoler (9. og 10. trinn) og VGS. Programmet er utviklet av Nordea og er forankret i overordnet læreplan for skolene.

Materiellet er objektivt og faktabasert og består av en PowerPoint-presentasjon med elevoppgaver, filmer og en avsluttende Kahoot. 

Vi snakker blant annet om hvordan du får kontroll på økonomien gjennom et budsjett, sparing, hvordan du betaler regninger og hva som skjer dersom du ikke gjør det, hva det betyr å låne og hvordan du beskytter deg mot å bli svindlet.

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 klokketimer
  • Tidspunkt: Mandag – fredag 08:30 – 16:00
  • Sted: Essendropsgate 7, Nordea sitt hovedkontor på Majorstua, men med mulighet for andre steder i landet. 
  • Lærer må være til stede under hele opplæringen.

Påmelding

Hvis du er lærer og ønsker at vi bidrar med økonomiopplæring for klassen din, meld din interesse gjennom kontaktskjemaet.

Før og etter besøket i vårt besøkssenter

Her er det materiale som gjerne kan brukes i undervisningen før og etter besøket hos oss. Det er ikke obligatorisk, men det kan øke læringsutbyttet.

Meld din interesse