En dag er det du som er gammel

Selv om det kanskje er mer fristende å bruke pengene dine på mye annet nå, så er det lurt å komme i gang tidlig. Så kan du leve livet og gjøre det du vil - også som gammel. Noen få hundrelapper i måneden med pensjonssparing kan utgjøre en stor forskjell for deg som pensjonist. 

Hvis fremtids-deg kunne reist tilbake i tid for å gi deg pensjonsråd, så ville nok dette vært det aller viktigste. Det er sant at vi i Norge både har folketrygden og pensjonen som arbeidsgiverne setter til side for oss, men i tillegg kommer pensjonen vi sparer selv. Og her er ikke alle like flinke. Heldigvis er det ikke mye som skal til. Når pengene får flere år på seg å vokse frem til pensjonsalder, kan selv et lite beløp i måneden gjøre en stor forskjell. Så hør på fremtids-deg, og boost pensjonen din. 

Men, husk at når du er under 34 år er BSU den beste spareformen for deg. Fokuser derfor på denne først, men når denne er fylt opp, er det lurt å starte sparing til pensjon. 

Det er lite som skal til!

Visste du at jo tidligere du starter å spare, jo mindre er det som skal til? La oss ta et eksempel:

Sparer du 500 kroner i måneden fra du er 25 til 67år kan du sitte igjen med 558 700 kroner. Sparer du tilsvarende beløp fra du er 35 til 67år, blir den totale verdien 341 200 kroner.

Eksemplene gjelder Fondskonto Pensjon med 80 % aksjeandel. 

Langsiktig, men samtidig fleksibel sparing

Fondssparing passer for alle som ønsker fleksibel og langsiktig sparing, med mulighet for god avkastning over tid.

Med Fondskonto Pensjon kan du spare et engangsbeløp eller sette opp en månedlig spareavtale, og du kan skattefritt bytte fond eller investeringsprofiler så ofte du vil. Det er ingen bindingstid, og pengene kan tas ut gebyrfritt når det passer deg. Les mer om Fondskonto Pensjon. 

Tre tips for å øke lønnen din som pensjonist!

Selv om det er lenge til pensjonsalder, kan det være smart å ta noen enkle grep nå for å øke lønnen din som pensjonist. Det er spesielt tre ting du bør tenke på:

 1. Har du en aksjeandel på innskuddspensjonen din som passer for deg?
  I fremtiden vil det nok være mange ting vi ser tilbake på med flauhet. Hårfrisyrene, klærne og interiørvalgene våre i dag, vil neppe fremstå som spesielt moderne i fremtiden. En annen ting du kanskje vil angre på i fremtiden, er at du ikke justerte aksjeandelen din. Aksjeandelen forteller hvor stor andel av pensjonen din som blir investert i aksjer, som er mer risikabelt enn andre verdipapirer. Hvis du fremdeles er ung, og det er lenge til pensjonsalder, kan det lønne seg med en større aksjeandel. Da blir den potensielle avkastningen høyere. Dette tar du lett tak i på Nordea Boost
 2. Det er smart å spare på egenhånd
  – når BSU’en er fylt opp

  For mange kan det være fornuftig å spare selv til pensjon. Jo tidligere du kommer i gang med egen sparing, jo mindre sparebeløp skal til for å sikre økonomien din som pensjonist. Det er ulike alternativer for egen sparing til pensjon - les mer her. 
 3. Tenk på BSU og buffer
  BSU er den beste spareformen for deg dersom du er under 34 år. Men når denne er fylt opp, er det smart å starte sparing til pensjon.

  Dersom noe uventet skjer, så er det alltid greit å ha litt ekstra penger i bakhånd, en såkalt buffer. Skulle vaskemaskinen ryke eller sykkelen bli ødelagt, er det greit å ha satt til side litt ekstra.

Tips! Visste du at:

 • Med MikroSpar sparer du litt hver gang du bruker bankkortet
 • Du kan velge å la sparebeløpet gå rett til BSU-kontoen din!
 • Det er penger spart til bolig litt etter litt - uten at du merker det

Få oversikt i Nordea Boost

Mobilløsningen Nordea Boost gir deg en samlet oversikt og bedre forståelse over egen pensjon. Pensjonen din visualiseres og du kan se hva du får i lønn som pensjonist. Her kan du også enkelt ta smarte grep for å få mest mulig pensjon.

Sjekk ut Boost

Bruk bankkortet ditt – spar litt

Det er ikke alltid lett å sette noe ekstra til side hvis du ikke tjener så mye enda, men det er fint å ha litt i bakhånd. Det er flere måter å spare på, og små enkle grep du kan ta i hverdagen. Visste du for eksempel at du kan spare litt hver gang du bruker bankkortet ditt?

Les mer

Sparingen din kan gjør en forskjell – spar bærekraftig

Du kan gjøre en forskjell – hvorfor ikke begynne med en gang? Valgene våre spiller en rolle. Hvordan vi for eksempel investerer pengene våre påvirker våre egne og andres levevilkår, nå og i fremtiden. Vi kan sørge for at våre sparepenger blir brukt til bærekraftig utvikling, som også gir mulighet for god og stabil avkastning.

Les mer

Kom i gang med pensjonssparing

Start sparing Åpnes i nytt vindu