Slik kjøper du Livsforsikring

 • Velg dekningene du ønsker

 • Bestill på nett eller via rådgiver

 • Ikon livsforsikring

  Fyll ut helseerklæring

 • Søknaden behandles

Hvem bør ha denne forsikringen?

Har du felles gjeld med noen? Hva skjer med lånet hvis en av inntektene blir borte? Da kan forsikringen Dødsfall være avgjørende. Forsikringen er spesielt viktig for deg med forsørgeransvar. Har ektefellen eller samboeren din særkullsbarn, vil denne forsikringen kunne bidra til å  finansiere et arveoppgjør.  

Forsikring ved dødsfall - hva er fordelene? 

 • Felles boliglån kan nedbetales helt eller delvis 
 • Etterlatte står bedre rustet til å betjene boliglån og unngå å måtte selge boligen
 • Ektefelle eller samboer kan få råd til å jobbe mindre i en vanskelig periode
 • Forsikringen kan bidra til en bedre økonomisk fremtid for barna hvis du som forsørger går bort 
 • Utbetaling av en livsforsikring kan hjelpe gjenlevende ektefelle eller samboer å betale ut eventuelle særkullsbarn fra for eksempel felles bolig. På denne måten har man mulighet til å bli boende etter et arveoppgjør. 

Legehjelp fra Dr. Dropin

Som livforsikringskunde i Nordea Liv har du gratis og ubegrenset tilgang på videokonsultasjon med allmennlege hos Dr.Dropin. Dette gjelder også for egne barn. I tillegg får du fem gratis samtaler med psykolog på video, og rabatt på fysiske tjenester som fysioterapeut og kiropraktor.

Hvem mottar utbetalingen?

Forsikringsssummen utbetales i utgangspunktet til ektefelle. Hvis du ikke er gift, eller er separert, følger utbetalingen arverekkefølgen etter lov eller testement. Ønsker du at andre skal motta pengene, kan dette spesifiseres i forsikringsavtalen din.

Fakta om forsikringen

 • Forsikringen kan kjøpes av personer fra 18 til og med 67 år, og gjelder frem til fylte 75 år
 • Vår anbefaling er at forsikringssummen dekker boliglånet, og 500.000 kr per barn du forsørger. Du står imidlertid fritt til å velge ønsket beløp for forsikringssummen
 • Pengene utbetales som et skattefritt engangsbeløp 
 • Forsikringen formidles på vegne av Nordea Liv

Fullstendig informasjon om hva forsikringen dekker og hvilke begrensninger som gjelder, se fullstendige vilkår og faktaark:

Se behovet ditt for livsforsikring Åpnes i nytt vindu

Se hvilke dekninger vi anbefaler for deg - og til hvilken pris. NB! Livsforsikringskalkulatoren skal autoriseres av Finansnæringens autorisasjonsordninger. Autorisasjonen skal gi en trygghet for at løsningen ikke bare oppfyller lovkrav, men også finansnæringens bransjenorm God Skikk.

Les mer om autoriasjonen Åpnes i nytt vindu

Sjekk ut Nordea Liv Pluss! Åpnes i nytt vindu

Fordi du har livsforsikring hos oss, har du tilgang til fordelsportalen Nordea Liv Pluss. Gjennom portalen gir vi deg oversikt over livsforsikringen din og eventuelt andre produkter du har i Nordea Liv.

Les mer Åpnes i nytt vindu

Se kort film om Nordea Liv Pluss

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Har du spørsmål om livsforsikring?

Se ofte stilte spørsmål og svar Åpnes i nytt vindu

Her kan du lese mer om de ulike dekningene

Forsikring ved alvorlig sykdom

Rammes du av en alvorlig sykdom blir livet ditt plutselig snudd opp ned. Da vil en engangsutbetaling gjøre en vanskelig situasjonen enklere.

Les mer om dekningen

Forsikring ved uførhet

Hvordan påvirkes økonomien din hvis du ikke lenger kan jobbe? Med forsikring ved uførhet vil du få månedlige utbetalinger som kan bidra til å opprettholde inntekten din.

Les mer om dekningen