Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Sparekonto

Det er lurt å ha en sparekonto i tillegg til din brukskonto. Da har du alltid penger i reserve. Sparekonto passer for deg som ønsker forutsigbarhet og lav risiko, og som ikke trenger pengene i din daglige økonomi.

  • Du har ekstra penger lett tilgjengelig.
  • Det er stor fleksibilitet - du kan spare så mye og så ofte du vil.
  • Du får 12 gebyrfrie uttak per år.
  • Du kan betale renter og avdrag på lån i Nordea direkte fra sparekontoen, utenom de 12 frie uttakene. I tillegg ta ut fjorårets renter.
  • Du oppretter enkelt sparekonto og spareavtale i Nettbanken.
Renter og priser for Sparekonto

Du får 12 frie uttak per kalenderår. Ved uttak utover de frie uttakene belastes du med et uttaksgebyr på kr 250,00 per uttak (gebyrfritt for Premium-kunder). For lån i Nordea kan det avtales at renter og avdrag kan belastes Sparekonto uten at antall frie uttak reduseres.

Renter for Sparekonto
Innskuddsrente uansett beløpRente
For deg som er 18 år og eldre
0,00 % p.a.
For deg som er under 18 år0,70 % p.a.

Sammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

Åpne Sparekonto for deg over 18 år
Åpne Sparekonto for unge under 18 år

Hva er fordelene med sparekonto?

Dersom du har valgt å sette pengene dine på en sparekonto, eller høyrentekonto, har du tatt det første steget for fornuftig sparing. Trikset er nemlig å få pengene du klarer å sette til side, ut fra den vanlige brukskontoen din. Ute av øye, ute av sinn, er det noe som heter, og det gjelder i høyeste grad når det kommer til sparing. 

Det er en god idé å forsøke å «glemme» pengene ved å fjerne dem fra den brukskontoen hvor du regelmessig sjekker saldoen. Du får dessuten bedre rente på en sparekonto enn på brukskontoen din. Det er grunnen til at denne kontotypen tidligere ble kalt en høyrentekonto. 

Hvorfor åpne sparekonto?

Kanskje den fremste grunnen til å sette pengene på en sparekonto, er at er pengene der når du trenger dem. Ofte anbefales fondssparing for langsiktig sparing. Men det er ikke alltid at de pengene man setter til side skal stå så lenge. Kanskje setter du dem til side for å vente til du har nok penger til å fylle et behov på kort eller mellomlang sikt, som noen nye møbler eller en ny pc som du skal kjøpe når du har spart i noen måneder. 

Det kan selvfølgelig også være mange andre grunner til at du trenger at pengene er tilgjengelige på relativt kort varsel. I mange slike tilfeller er det en god idé å velge sparekonto fremfor fondssparing.  

Når pengene skal ut av sparekontoen igjen

Har tiden kommet for å bruke sparepengene på det du hele tiden har planlagt? Du kan ta penger fra høyrentekontoen inntil 12 ganger i året uten at du trenger å betale gebyr. Det kan også være at du etter en viss tid konkluderer med at pengesummen som har bygget seg opp på sparekontoen ikke trenger å brukes med en gang. Da kan du vurdere å sette pengene i fond. 

Det finnes forskjellige typer fond, med forskjellig type risiko, så det skal være mulig å finne et som passer for deg og din risikoprofil. Sparing i fond gir typisk mindre av den fleksibiliteten du har nytt godt av når pengene dine har stått på sparekonto, og noe bedre avkastning.