Slik betaler du med kortet ditt

Se etter det kontaktløse symbolet når du skal betale. Terminaler som tar imot kontaktløs betaling, er merket med det samme symbolet som på kortet ditt.

Infografikk av kontaktløs betaling

Slik gjør du

  1. Du holder kortet inntil betalingsterminalen som har symbolet for kontaktløs betaling.
  2. Når du hører ett lydsignal, er kortet ditt lest og skjermen viser deg resultatet.
  3. Du trenger normalt ikke å taste inn PIN-koden på beløp under 500 kroner, men du taster likevel kode når terminalen ber om dette. Ved betaling over 500 kroner, tæpper du og taster PIN-koden på betalingsterminalen.
  4. Du vil fra tid til annen kunne bli spurt om å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-koden for å verifisere at du er riktig eier av kortet.
  5. I noen terminaler må du også bekrefte med «OK» for å fullføre betalingen. Et godt råd er å følge med på hva som står i displayet på betalingsterminalen for å få bekreftet at betalingen din er godkjent.

Lurer du på noe om tæpping? Da kan du spørre oss på chat eller telefon.

Sikkerhet i kontaktløse kort

Kontaktløs betaling regnes som like sikkert som ved betaling med chip og pin. Det er en rekke sikkerhetstiltak rundt alle betalingskort, som også gjelder for kontaktløs betaling. Reglene er nøyaktig de samme for kontaktløs betaling og det er banken eller kredittkortselskapet som er ansvarlige for tap/misbruk som skyldes uautoriserte betalingstransaksjoner, så fremt kortholder har opptrådt aktsomt.  

Det er en øvre grense på 500 kroner per kontaktløs betaling. Ved beløp over dette og av og til ellers, på grunn av sikkerhet, må PIN-kode benyttes.

Bankkort og kredittkort

Velg mellom å bruke bankkort hvor pengene belastes direkte, eller kredittkort hvor du betaler i etterkant.

Bestill kortet som passer deg