Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Renteendring på boliglån

Spørsmål og svar

Norges Bank har endret styringsrenten, men jeg har ikke fått varsel om renteendring. Når får jeg informasjon om renteendring på mitt lån?

På grunn av konkurranseloven har vi ikke lov til å gi signaler rundt fremtidige renteendringer. Vi følger markedet og konkurransesituasjonen tett, og skal være konkurransedyktige på pris.

Hvordan får jeg informasjon om renteendring på lånet mitt?

Du vil få informasjon om renteendringer i Avtaler og dokumenter i mobilbanken og nettbanken i god tid før renten endres. Avtaler og dokumenter finner du i mobilbanken under Kontakt og i nettbanken under Kontakt og meldinger. Hvis du ikke mottar digital post fra oss, vil du få brev per post.

Når får en renteendring virkning for meg?

Når vi endrer renten på boliglån har vi vanligvis en varslingsfrist på 6 uker. Dette betyr at fra datoen vi varsler en renteendring, går det normalt 6 uker før ny rente trer i kraft på lånet ditt. 

Hvorfor tar det så lang tid før renten min faktisk blir endret?

Det er vanlig praksis blant bankene å varsle en renteendring god tid i forveien, normalt 6 uker for boliglån.

Hvor finner jeg rentesatsen og vilkårene for boliglånet mitt?

Dette finner du i mobilbanken og i nettbanken. I mobilbanken går du på Oversikt og velger lånet. Under Lånedetaljer ser du nominell og effektiv rente. Der finner du også oversikter over dine transaksjoner og nedbetalingsplan for lånet.

I nettbanken finner du tilsvarende informasjon under Lån, deretter Låneinformasjon og Lånedata. 

Når blir prislistene oppdatert med nye renter?

Prislisten på nordea.no oppdateres så snart som mulig etter en renteendring. Følg med i Avtaler og dokumenter i mobilbanken eller i nettbanken - her vil du få varsel om renteendring på lånet ditt.