Fra frø til plante
På et plettfritt skolekjøkken møter vi en blid og engasjert lærer. Kirsti Ovesen (39) er midt oppi såing og forkultivering av grønnsaker og blomster til skolehagen hun har anlagt på Eiksmarka utenfor Oslo.
Grønne fingre: Unio-Medlem Kirsti Ovesen er ansvarlig for en skolehage, og har jobben som en livsstil.
Ved siden av å jobbe som mat- og helselærer er Kirsti ansvarlig for skolehagen hun og en kollega har vært ildsjeler for å realisere. Det er tydelig at Kirsti er en av de spesielle lærerne som virkelig har jobben som en livsstil. Hun kom fra Vålerenga skole til Eiksmarka i 2020.
Mer enn 20 års erfaring
– Vi startet denne skolehagen i 2021, forteller Kirsti. Her har vi fokus på at elevene skal kunne bruke seg selv på en annen måte enn i klasserommet, oppleve gleden av praktisk arbeid, kontakt med jorden, og skape noe over tid. I fjor hadde vi alt fra solbær til poteter og blomster. I år har vi plantet flere trær til eplelunden vår, og har fått enda flere grønnsaker. Siden jeg også er mat- og helselærer ved skolen, prøver jeg å få til en helhet her. Vi ønsker å lære elevene om hvordan vi dyrker maten vår fra hage til kjøkkenet, fra frø til plante, til noe de kan bearbeide og spise. Ja, overføre en tanke om bærekraft til elevene.