Ta kontroll - et spill om personlig økonomi for skoleelever

Om Ta kontroll Mer fakta Meld din interesse Om Ta kontroll

Hvorfor skal elevene Ta kontroll?

Ta kontroll - LogoPersonlig økonomi er ikke et eget fag i norsk skole. Like fult er det avgjørende med en grunnleggende forståelse i personlig økonomi for at ungdom skal klare overgangen til voksenlivet. Vi har derfor åpnet et besøkssenter hvor skoleklasser kan komme og spille Ta kontroll – et gratis læringsverktøy  i personlig økonomi.

Hva er Ta kontroll?

Ta kontroll er et interaktivt læringsspill for 9.trinn, 10.trinn og VGS1. Her vil elevene få en grunnleggende forståelse og kunnskap om pengenes verdi, inntekt og forbruk. Spillet gir også et innblikk i bankenes rolle i samfunnet og noen av de yrker som finnes innen banknæringen. 

Er du lærer og ønsker å ta med klassen din til Nordea sitt besøkssenter på hovedkontoret  for å lære om personlig økonomi?

Mer fakta

Slik foregår spillet

Elevene tildeles forskjellige roller og introduseres for ulike drømmer de ønsker å oppnå i løpet av spillet. Målet er å spare til de fastsatte drømmene. Sammen i grupper, og alene blir de utsatt for forskjellige valg og hendelser som påvirker i hvilken grad de klarer å oppnå drømmen. 

Spillet gir elevene erfaring med problembasert læring gjennom gruppeprosesser og samarbeid. 

Praktisk informasjon

  • Varighet: 2 timer
  • Tidspunkt: Mandag – fredag 08.30-16.00
  • Sted: Essendropsgate 7, Nordea sitt hovedkontor på Majorstuen
  • Maks antall elever: 32
  • Minimum antall elever: 16
  • Lærer må være til stede under hele besøket.

Forankret i Læreplanen

Dagens læreplan  gir ikke ungdom den nødvendige kunnskapen om personlig økonomi. Spillets innhold er forankret i læreplanen i fagene samfunnsfag, utdanningsvalg og matematikk.

Se referanser (pdf, 84 KB)Åpnes i nytt vindu til læreplanen.

Meld din interesse

Meld din interesse

Fyll ut skjemaet under og vi vil ta kontakt med deg.