Vinne sammen

Et skyhøyt konkurranseinstinkt, «rake pucker», og en dame som er best på mennesker. Det er det som venter når Marte Kopperstad blir leder for Private Banking.

Det er et velsmurt maskineri Marte Kopperstad (44) overtar når hun tiltrer som sjef i Private Banking. For hun tar over en avdeling som det siste året både har posisjonert seg som ledende i landet – og som har vunnet den prestisjetunge prisen «Best Private Bank» i Global Finance Magazine hele fem år på rad. 

- Torsten Østensen gir seg virkelig på toppen, så nå må jeg ikke rote til dette, spøker Marte Kopperstad. Det er jo litt skummelt å ta over etter slike resultater, for å være ærlig. Jeg har skikkelig stor respekt for det som har blitt gjort, så det handler for meg om å forvalte og utvikle dette videre. Vi har et fantastisk utgangspunkt - alt ligger til rette for å få dette til å vokse videre. Mitt fokus nå er å bli kjent med gjengen og å begynne og lære mer om hvordan vi sammen kan lage det beste Private Banking-konseptet også for fremtiden. 

Ja, dette er jo virkelig en «Wirkola-situasjon». Hva fikk deg til å takke ja? 

- Ikke sant! Man kan jo ikke være redd for en utfordring, og jeg har savnet å jobbe med kunder. Det er utrolig spennende med en ny gruppe kunder jeg ikke har jobbet med tidligere. Dette er virkelig en sammensatt gjeng med komplekse behov. Så frister det også å få lov til å jobbe med gjengen hos Private Banking.  

For selv om Private Banking har god kundetilfredshet, og en solid posisjon, har ikke Kopperstad noen ambisjoner om å hvile på laurbærene. For det er et skikkelig konkurransemenneske som tar over. 

- Jeg tror vel aldri jeg har klart å gjøre noe uten å gå all in, ler Kopperstad og legger til at det kan bli slitsomt for familien når det skal konkurreres om alt også hjemme. Jeg har et litt over gjennomsnittet godt utviklet konkurranseinstinkt, så tror ikke jeg hadde klart å sitte stille uansett hvor mye jeg hadde prøvd. Jeg elsker å vinne sammen med andre mennesker. Men det tror jeg kundene skal nyte godt av når vi skal bli enda bedre og fortsette det gode arbeidet. Jeg gleder meg skikkelig til å bli kjent med kundene og finne ut av hva de ønsker fra oss nå.  

«Rake pucker» 

 Kopperstad har tidligere vært leder for produkter og forretningsutvikling i privatmarkedet i Nordea, hvor hun har vært en del av den nordiske ledergruppen. Hun har også vært regionsjef for privatmarkedet i Oslo, og hatt distribusjonsansvar for investeringsprodukter i privatmarkedet i Norden. Samlet har hun over 20 års erfaring fra finansbransjen som leder, og ble allerede i 20-årene omtalt i Kapital i forbindelse med tidsskriftets serie om «Unge talenter i business». Senere har hun vært listet som en av landets ledertalenter i næringslivsavisen E24. 

Men hvordan er du som leder Marte? 

- Som leder tror jeg at jeg er ganske enkel og åpen å forholde meg til. Det er litt ”rake pucker” som vi sier i Follo, men med høye standarder, høye ambisjoner, og en sterk drive for å yte det beste. Samtidig som jeg bryr meg oppriktig om menneskene jeg jobber sammen med. Min drivkraft er å gå på jobb hver dag og få gode resultater sammen med kollegaene mine, og så avslutte dagen med en stor «high five». Vinne sammen med andre mennesker – det synes jeg er veldig gøy. Jeg har vært håndballspiller i 25 år skjønner du, smiler Kopperstad. 

At Marte Kopperstad bryr seg om mennesker, og at de bryr seg om henne - det er lett å se. Når vi snakker med henne, er det ikke fritt for at vi stadig blir avbrutt av blide kollegaer som er glad for å se henne. 

Noe du har tatt med deg fra håndballen inn i jobben din? 

- Ja, jeg var keeper. Som keeper er det i tillegg til å ha rask reaksjonsevne, viktig med et godt overblikk, og å kunne lese spillet. Det er absolutt kvaliteter jeg mener jeg har fått god bruk for som leder. Men det kanskje viktigste jeg har lært er at det handler om at du ikke vinner alene, og at du må sette sammen det beste teamet med rett kompetanse på de rette stedene. Du kan alltid vinne over teknisk bedre lag hvis samarbeid og flyt funker bra. Min viktigste jobb som leder er jo nettopp dette; toppe laget, og sette riktige folk på riktig sted - da blir mye annet veldig enkelt. 

Åpen dør 

Det er urolige tider hvor den ene krisen ser ut som å ta over for den andre, hvordan skal Private Banking være best mulig for kundene sine framover? 

- Det er et stort spørsmål, men jeg tenker jo at det er viktigere enn noen gang å være der for kundene våre, understreker Kopperstad. Tilgjengelighet og stabilitet tror jeg er en nøkkel. Fokusere på det Private Banking har vært gode på historisk med fantastisk service, kompetent rådgivning og kunne være både personlige og eksperter på en måte som gjør at resultatet alltid blir det beste for kunden. Da tror jeg vi kommer langt. 

- Og så har jeg jo veldig lyst til å si til kundene at jeg er skikkelig nysgjerrig på å lære mer om hva som gjør vårt konsept til Norges beste? Hva er det som kjennetegner i 2023 hva Private Banking skal være, hva er det de trenger og hvordan bør vi levere på det? Jeg ønsker alle mulige tilbakemeldinger velkommen i hvilket som helst format – direkte til meg hvis det er ønskelig. 

Marte Kopperstad, leder Private Banking

Marte Kopperstad, ny leder i Private Banking

  • Alder: 44 
  • År i Nordea: 15 
  • Dette brenner jeg for: Vinne sammen 
  • Interesser: Redesign og oppussing, Frankrike og håndball 

Kontakt oss

Mandag – fredag 08.00-18.00.  

Private Banking

Når du ringer utenfor åpningstid vil du bli betjent av kundeservice Privat. Som Private Banking kunde vil du alltid oppleve å bli prioritert.