Filantropi

Ordet filantropi er gresk og betyr å handle til beste for andre. Interessen for filantropi øker over hele verden. Hvis du ønsker å snakke om filantropi og hvordan du kan bidra til fellesskapet og gjøre en forskjell, er vi her for deg.

Har du hatt tanker om å engasjere deg i filantropi?

Mange mennesker tror at man må investere store pengebeløp for å være filantrop, men det handler ikke bare om penger. Du kan også bidra med tid, kunnskap og nettverk.

Det er mange områder og saker man kan engasjere seg i, blant annet miljøet, helse, fattigdom, utdannelse og kultur, for å nevne noen få.

Kanskje har du lyst til å opprette en stiftelse for et bestemt formål eller donere noe av formuen din til et formål som ligger ditt hjerte nært. En annen måte å bidra på kan være å sitte i styret i en allerede etablert stiftelse. Å jobbe som frivillig er også en god måte å bruke tid, energi og ferdigheter på. Hvis du er bedriftseier, har du kanskje lyst til å starte et filantropisk prosjekt i bedriften som også medarbeiderne dine kan engasjere seg i.

Noen måter å gi tilbake på

  • Donere til en ideell organisasjon eller en eksisterende stiftelse
  • Inkludere en finansiell forpliktelse i testamentet ditt om donasjon av midler
  • Opprette en stiftelse, på egenhånd eller sammen med andre
  • Jobbe som frivillig for en ideell organisasjon
  • Engasjere deg i en eksisterende stiftelse som styremedlem eller på annen måte
  • Påvirke investeringer, jobbe frivillig eller engasjere deg i spesifikke prosjekter

Vi i Nordea Private Banking ser på filantropi som veldig viktig, og vi ønsker å hjelpe kundene våre med å realisere sine filantropiske ideer. Vi diskuterer gjerne ideene dine med deg.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Kontakt oss