Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Bedrift Ris og ros

Plassering og investering

Ønsker du å styrke bedriften din for fremtiden? Vi hjelper dere med å bygge og forvalte overskuddslikviditeten litt bedre, slik at bedriften kan konsentrere seg om det dere er best på.

Velg profilen som beskriver din situasjon best

Ny til sparing og investeringer? Eller har du allerede fond og ønsker å lære mer om markedet? Velg den boksen under som beskriver din bedrifts best når det kommer til sparing og investeringer, slik at du kan få mest mulig relevant informasjon for din bedrift sitt nåværende ståsted. Nedenfor kan du også finne mest stilte spørsmål. Finner du ikke svar på det du lurer på står våre rådgivere klare til å hjelpe deg. 

Kom i gang med sparing

Er du ny når det kommer til plassering og investering? Vi har samlet den viktigste informasjon for at du skal komme i gang raskt. Her kan du blant annet lese vår plasseringsguide og lese om fondskonto bedrift.

Les mer

Har fond

Har du allerede fond og er klar for å ta bedriften til det neste nivået? Hold deg oppdatert på hva som skjer i markedet, og hvordan det påvirker dine investeringer.

Les mer

Neste fase

Når virksomheten vokser øker også kompleksiteten. Enten du driver en fremgangsrik familiebedrift eller leder en større organisasjon, har vi ekspertisen for deg og din bedrift.

Les mer

Ofte stilte spørsmål

Hva er et fond?

Et fond er en kollektiv investering der mange sparere går sammen om å plassere pengene sine i verdipapirmarkedet. Det finnes ulike typer fond på markedet, med ulik grad av risiko.

Hvilke fond skal jeg velge?

Nordea tilbyr et stort utvalg av ulike typer fond, slik at du kan velge det fondet som passer best for deg med hensyn til avkastning og tidshorisont.

Vi skiller gjerne mellom tre fondstyper:

  • Aksjefond
  • Rentefond
  • Kombinasjonsfond
Hva er et aksjefond?

Aksjefond gir deg mulighet for best avkastning på lang sikt.

Et aksjefond er et verdipapirfond hvor mer enn 80 % av fondets midler investers i aksjemarkedet. Aksjefond gir deg best mulighet for god avkastning, dersom du er langsiktig og villig til å ta risiko. Aksjefondet kan investere i ulike regioner og sektorer for å spre risiko eller for å øke forventet avkastning over tid. 

Hva er et rentefond?

Et rentefond er en fellesbetegnelse for ulike typer obligasjonsfond, der pengene plasseres i rentebærende obligasjoner.

Rentefond passer for deg som har kortere sparehorisont og vil unngå store svingninger. Siden risikoen er lavere enn aksjefond, vil også avkastningspotensialet være lavere.

Hva er et kombinasjonsfond?

Kombinasjonsfond investerer både i aksjer og rentebærende papirer. Du får mulighet for god avkastning, samtidig trenger du ikke nødvendigvis å ta så høy risiko. Ved å kombinere aksjefond og rentefond, vil du kunne finne en balanse mellom forventet avkastning og risiko som passer deg.

Hvorfor skal bedriften spare i fond?
  • Sparekapitalen åpner opp for nye forretningsmuligheter.
  • Dere øker mulighetene for avkastning. 
  • Dere minsker risikoen ved å spre investeringene. Vi finner gode løsninger ut ifra deres risikovilje og investeringshorisont i våre kombinasjonsfond i Plan og Aktiva. 
  • Ved å starte en spareavtale i fond lærer dere å håndtere den løpende overskuddslikviditeten og sikrer på den måten bedre likviditet over tid. 
Bedriften har ikke råd til å tape sparekapitalen - er det trygt å velge fond?

Fordelen med fond er nettopp at dere ikke legger alle eggene i samme kurv. Velg gjerne kombinasjonsfond eller rentefond om du ikke ønsker risikoen i aksjefond. Nordea kan hjelpe deg med å  finne fond med god global eksponering i ulike regioner og sektorer, som gjør sparingen deres tryggere.

Er det bindingstid på investering i fond?

Nei, investeringen er ikke bundet på tid. Ved investeringer i fond med høy aksjeandel anbefales lang tidshorisont for å unngå tap ved eventuelle kortsiktig negativ kursutvikling. Dersom du ønsker å selge deg ut, har du pengene på konto i løpet av 3 virkedager.

Spør Nova hele døgnet, alle dager

Kontakt oss

Kontakt oss mandag-fredag 08.00-17.00.
Sperring av bedriftskort: Hele døgnet, alle dager