Gjør FX-handel enklere

Med FX Market Order API kan du utføre valutavekslinger og sikringer gjennom dine egne systemer. Du kan for eksempel la API-en handle valuta basert på fakturaene eller betalingsopplysningene dine, og dermed gå fra en manuell til en automatisk valutaprosess.

  • Spar tid og ressurser 
  • Økonomisk planlegging blir enklere og mer forutsigbar
  • Minimalt med IT-integrering kreves

Automatisk likviditets- og risikostyring

Gjennom en integrering av FX Market Order API i ditt system, kan du utføre valutavekslinger til gjeldene markedskurs basert på dine ønsker og forutsetninger. De tilgjengelige valutaproduktene er FX Spot, FX Forward og FX Swap.

For eksempel kan en betaling i USD i ERP-systemet ditt utløse en veksling fra USD til din lokale valuta. Med API-en kan du utføre konverteringen på en valuteringsdato du velger selv, eller som en FX Swap om ønskelig. Dersom du ønsker å rydde opp i skjevheter på dine konti, kan API-en  også på lik linje automatisk utføre disse konverteringene.

Slik fungerer en API

API-programvare (Application Programming Interface) er et mellomledd som gjør at to programmer eller systemer kan kommunisere med hverandre. Ved hjelp av programvaren kan oppgaver som vanligvis ville ha blitt utført via telefon eller på separate plattformer, bli automatisert, slik at dine og Nordeas systemer kan kommunisere direkte.

Våre API-er er tilgjengelig for kunder og andre samarbeidspartnere på vår Open Banking plattform. For å sjekke om dere har de tekniske forutsetningene for å koble til våre API-er, er enkleste måte å sjekke dette i vårt «sandbox-miljø».

Mulig risiko

Når du handler finansielle derivater eller utfører rene valutavekslinger via FX Market Order API, må du være kjent med og forstå risikofaktorene det medfører. Avtalen for FX Market Order API er bindende, uavhengig av hva som skjer med markedskursen og de kommersielle avtalene selskapet har inngått.  

Du finner mer informasjon om valutaterminer og valutaswaper i det relevante nøkkelinformasjonsdokumentet (KID)

Vil du ha mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg?

Ta kontakt med rådgiveren din i Nordea, eller send oss en e-post.

Ta kontakt med oss for å få råd Åpnes i nytt vindu