Maskiner, utstyr og kjøretøy har ofte en sentral rolle i bedriften. Det er kjernen i produksjon, service og kundekontakt – uansett om vi snakker om en italiensk espressomaskin, en dreiebenk, en avansert 3D-printer eller en lastebil. Det kan være flere grunner til at man må skaffe nytt utstyr. Det gamle utstyret er kanskje slitt, kanskje du trenger en bedre modell, eller kanskje du er i ferd med å utvide kapasiteten.

Hvis du har gode forretninger på gang og innkjøpet vil lønne seg, kan vi sannsynligvis hjelpe deg med å få på plass et bedriftslån eller en leasingavtale raskt.

Sammenlign konkrete finansieringsmuligheter

Leasing og lån er de mest opplagte løsningene når du skal finansiere kjøp av utstyr, maskiner eller firmabiler, uansett hvilken bransje du jobber i. Her kan du sammenligne de ulike løsningene og få svar på hvilke finansieringsmuligheter som passer best for deg og bedriften din. 

LeasingBedriftslån

En fleksibel finansieringsløsning hvor du unngår å binde kapitalen, og hvor du kjenner leasingkostnaden i avtaleperioden. 

Fleksibelt og forutsigbart – du vet hva du betaler hver måned. 

Slik fungerer detNordea Finance eier utstyret, og du betaler en månedlig leasingpris mot full bruksrett til utstyret, akkurat som ved et kjøp.  Når du tar opp et lån, er det bedriften som eier utstyret. Du kan velge mellom fast eller flytende rente.
Fordeler
 • Opptil 100 % finansiering
 • Billig finansieringsløsning
 • Normalt uten tinglysingsgebyr
 • Intet momsutlegg på anskaffelsesbeløpet 
 • Du har full bruksrett, akkurat som ved kjøp
 • Du unngår å binde kapitalen
 • Leasing kan brukes for nesten alle typer utstyr – både nytt og brukt
 • Mulighet for enten finansiell eller operasjonell leasing av firmabiler
 • Du kan trekke fra momsen på investeringen
 • Du kan velge den lånetypen som passer til virksomheten 
 • Du kan avskrive investeringen 
SikkerhetDet leasede utstyret stilles som sikkerhet for finansieringen.Du kan stille sikkerhet i form av pant i fast eiendom, pant i bedriften eller personlig kausjon fra eierne.
Det du betaler

Du betaler leasingytelsen på forskudd hver måned i leasingavtalens løpetid. 

Leasingytelsen kan være enten variabel eller fast.

Når leasingavtalen utløper kan du levere utstyret tilbake, forlenge leasingavtalen og / eller i noen tilfeller kjøpe utstyret selv eller finne en kjøper.

Du tilbakebetaler lånet (renter og avdrag) i den avtalte løpetiden.

Tre tips for å få mest mulig for pengene

1. Vurder fordeler og ulemper ved å kjøpe brukt i stedet for nytt

Skal du kjøpe nytt utstyr eller ny bil, eller kan du oppnå det samme med en brukt? Orienter deg på de relevante hjemmesidene og hos forhandlere som selger brukte maskiner og biler. Vanligvis er verdifallet på biler og maskiner veldig høyt de første 1–2 årene av levetiden, selv om det praktisk talt er godt som nytt. Til gjengjeld krever brukt utstyr ofte mer vedlikehold, noe som kan gi høyere driftskostnader. Vi anbefaler at du undersøker de konkrete mulighetene og skaffer deg oversikt over om det er mest fornuftig å kjøpe brukt eller nytt.

2. Få råd av en ekspert – få flere forslag til løsninger

Det er tidkrevende å forhøre seg med andre, men det kan være dyrt å la være. Oppsøk minst to av de nærmeste forhandlerne, utstillingshallene eller produsentene av den maskinen eller bilen du vurderer å kjøpe. Snakk også med flere ulike selgere. Forbered deg godt før du snakker med dem. Sørg for å ha en tydelig plan for hva maskinen eller bilen skal brukes til, infrastrukturen din og hvor lenge du har tenkt å bruke den. Jo bedre selgeren forstår situasjonen din, behovene og forventningene dine, desto bedre kan selgeren sette sammen den riktige løsningen.

3. Undersøk mulighetene og betingelsene nøye

Vær fokusert på detaljene. Hvis utstyret eller bilen ikke er spesiallaget til bedriften din, finnes det helt sikkert flere produsenter som selger noe tilsvarende, men til andre priser. Snakk evt. med kolleger i nettverket ditt som har erfaring med utstyret eller bilen du er interessert i. Og pass på å lese det med liten skrift. Det kan være mange grunner til at to leverandører gir deg helt forskjellige priser.

 • Inngår garanti og vedlikehold?
 • Hvor lang er leveringstiden?
 • Kan forhandleren utføre service på den modellen du ønsker å kjøpe?

Søk om finansiering

Fyll ut formularet og du vil bli kontaktet av en bedriftsrådgiver.

Søk nå

Spør Nova hele døgnet, alle dager

Kontakt oss

Kontakt oss mandag-fredag 08.00-17.00.
Sperring av bedriftskort: Hele døgnet, alle dager