Bevisstgjørende 8. mars-arrangement på Nordea-huset

Gro Hammerseng-Edin bød på inspirasjon og tankevekkende historier, og Nordeas egne eksperter kom med et vell av innsikt og gode råd for kunder på Kvinnedagen.

– Vi må bruke vår stemme, tørre å ta plass, og stå opp for oss selv.

Det var meldingen fra Gro Hammerseng-Edin - tidligere kaptein på håndballandslaget, nå håndballekspert og foredragsholder - i foredraget hun holdt på Nordeahuset på Majorstua på Kvinnedagen 8. mars. For rundt 150 inviterte kunder fra Private Banking og Nordea Premium, og rundt 800 påmeldte på livestream, ga hun eksempler fra sitt liv for å inspirere andre kvinner til å utfordre og stole mer på seg selv, gripe muligheter, og å kjempe for bedre lønn og betingelser.  

Private Banking arrangement

Samlivsbrudd og pensjon

Programmet fortsatte så med deling av innsikt og gode råd fra en rekke av Nordeas egne eksperter: Gry Fremstad, advokat i Private Banking, og Kristin Kruse, leder for Premium-juristene, fortalte om hvorfor kvinner ofte kommer dårligere ut økonomisk enn menn av et samlivsbrudd. De ga nyttige råd om hvordan slike situasjoner kan unngås, og om avtaler som bør inngås før samboerskap og ekteskap. 

Pensjonsrådgiver Gro Handal fortalte så om hvorfor kvinner i gjennomsnitt har 23 prosent lavere pensjon enn menn, hvorfor 90 prosent av minstepensjonister er kvinner, og grep alle bør ta for å øke sin pensjonssparing.

– Mange drømmer om et liv som pensjonist der man har frihet, og kan bruke tid og penger på å reise. Uten pensjonssparing kan det ende opp med at man må nøye seg med å ta flytoget ut til Gardermoen og bare å se på flyene som tar av, sa Gro til et begeistret publikum i kantinen. 

Likestilling og bærekraft

Etter dette kom Sigrid Wilter Slørstad, ansvarlig for bærekraftige investeringer i Nordea Liv, og Thina Saltvedt, sjefanalytiker for bærekraftig finans, opp på scenen. De fortalte om likestilling som del av bærekraftsbegrepet, og Nordeas fokus på likestilling i våre fond - ikke minst Likestillingsfondet. De snakket også om hvordan Nordea som aktiv eier setter krav til likestilling og mangfold i selskaper der vi er investert.

Marte Kopperstad, som trer inn som ny leder for Private Banking 1. april, kom så opp på scenen. Sammen med Thina og Sigrid snakket hun om hvordan man kan sikre at flere kvinner kan nå lederstillinger i årene framover, og hva Nordea gjør internt for å rekruttere og utvikle kvinnelige ledertalenter.

Fornøyde kunder

Etter drøye halvannen time med gode råd og tankevekkende historier, kunne gjestene kose seg med litt mat og noe godt å drikke. Mange av dem tok også kontakt med våre rådgivere og eksperter på plass for å få svar på sine spørsmål.

Søstrene Else og Lina Louise Høeg Sundfør var blant gjestene til stede, og de var veldig fornøyde med arrangementet.

– Kan dere ikke ha dette oftere? sier Else med et smil. Selv er hun maskiningeniør som jobber offshore, investeringsblogger med 10.000 følgere og mangeårig kunde hos Nordea.

Hun synes det var særlig nyttig å høre på Kristin Kruse, Gry Fremstad og Gro Handal.

– Det er mye man ikke tenker på, for eksempel i samboerskap. Det de sa om pensjon i ekteskap og samboerforhold bet jeg meg spesielt merke i – at så lenge man er sammen snakker man om vår pensjon, men dersom det blir slutt blir det uten unntak «min pensjon» og «din pensjon.»

– Det var fint at dere belyste disse viktige temaene, det var bevisstgjørende, sier hun. 

– Spesielt dette med ringvirkningene av deltid, og hvor store utslag det kan ha for fremtidig pensjon - det syntes vi var interessant. Det er lett å glemme, men vi skal definitivt spare til pensjon i eget navn, sier hun.

Enige søstre

Søstrene Else og Lina Louise Høeg Sundfør var blant gjestene til stede.

Mandag – fredag 08.00-18.00.  

Kontakt oss

Private Banking

Når du ringer utenfor åpningstid vil du bli betjent av kundeservice Privat. Som Private Banking kunde vil du alltid oppleve å bli prioritert.