Slik bruker du kortet

Gjelder bankkort og kredittkort.

Når du betaler

Når du handler varer og tjenester, leverer du tidvis kortet fra deg slik at forretningen kan trekke kortet gjennom manuell eller elektronisk betalingsterminal. Du taster din PIN-kode eller signerer på notaen/kvitteringen. Vær nøye med å kontrollere at beløpet stemmer. Når du benytter kortet i utlandet, mottar brukerstedet beløpet i landets valuta. Beløpet omregnes til norske kroner og belastes din konto/kredittkortfaktura. 

Minibanker i utlandet

Se oversikt over Visa minibankerÅpnes i nytt vindu og Mastercard minibankerÅpnes i nytt vindu på deres hjemmesider. ATM er det engelske navnet på minibank.

Uttak i minibank

Er du i utlandet og ønsker å ta ut kontanter i landets valuta, benytter du en av de mange Visa eller Mastercard-merkede minibankene rundt omkring i verden. Følg brukerveiledningen som fremkommer på skjermen i minibanken og ta vare på uttaksmeldingen som du senere kan avstemme mot konto/faktura. Du belastes med transaksjonspris ved kontantuttak, se prisliste. Hvor mye du kan ta ut om gangen kan variere fra land til land.

Du kan også benytte kredittkortene til kontantuttak i norske minibanker. Vær oppmerksom på at dette koster det samme som kontantuttak i utlandet, se prisliste.

Skjul PIN-koden din ved inntasting og vær på vakt mot hjelpsomme personer. Legg bort kontanter og kort med én gang og ta med kvitteringen. I de tilfeller hvor kortet blir slukt og du ikke kan få kortet utlevert med én gang, må du melde kortet som mistet slik at vi kan sperre kortet.

Uttak i skranke

Med Visa og Mastercard kan du også ta ut kontanter i banker. Utenlands må du legitimere deg med pass og deretter kvittere for uttaket. Øvre beløpsgrense per uttak kan variere fra land til land.

Råd om bruk av kort

Gjelder kredittkort og bankkort.

Sjekk saldo før du drar til utlandet 

Det er kun i Norge du får opplysninger om saldoen på kontoen din når du bruker minibank. Et regnskap over all kortbruk mens du er ute og reiser vil gi deg full oversikt over din konto. Er du Nettbankkunde kan du også bli varslet via SMS om bevegelser på konto.

Kortets utløpsdato

Kontroller kortets utløpsdato i god tid før du reiser. Kortets gyldighet er preget med måned og år på forsiden. Dersom kortet ditt utløper i en periode hvor du er på lang reise, kontakt banken for fornyelse i forkant.

Ta med flere kort på reise

Når du er ute på reise kan det være lurt å ha med mer enn ett kort. Skulle du være så uheldig å miste det ene eller skulle det bli ødelagt, vil du ha det andre i reserve. Kortene bør oppbevares hver for seg.

Annullering av transaksjon

Ved annullering av en transaksjon, må du påse at du får med alle bilagskopiene - henholdsvis to for elektroniske betalingsterminaler og tre for manuelle transaksjoner.

Kortnummer som garanti

Oppgir du kortnummeret som garanti for en bestilling har du en avbestillingsfrist på maksimalt fire virkedager. Ved avbestilling får du oppgitt en avbestillingskode som det er viktig at du noterer/tar vare på. 

Reiseforsikring inkludert i våre kredittkort 

Betaler du over halvparten av reisen med et av våre kredittkort - Privat Mastercard og Visa Gold - får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert. 

Les kortavtalen 

Sett deg inn i kortavtalen og ditt ansvar ved bruk/oppbevaring av kortet.

Spør Nova hele døgnet, alle dager

Kontakt oss

Kontakt oss mandag-fredag 08.00-17.00.
Sperring av bedriftskort: Hele døgnet, alle dager