Nye regler for betalingstjenester - PSD2

PSD2, som står for Payment Services Directive, er det nye EU-direktivet som trer i kraft 14. september 2019.

Betalingstjenestedirektivet PSD2 - Hva betyr det for deg?

Nye betalingsregler i EU vil gi deg som kunde nye muligheter. Nå kan du åpne og dele kontoene dine med aktører utenfor Nordea. Snart vil du også få mulighet til å se kontoer du har utenfor Nordea i nett- og mobilbanken vår. I denne forbindelse har vi oppdatert vilkårene for innskudd og betalingstjenester.

Fullmakt

Du må gi fullmakt til hver enkelt av de aktørene du selv ønsker at skal ha tilgang til kontoene dine. Før du inngår slike avtaler, anbefaler vi at du setter deg grundig inn i hvem og hva du gir fullmakt til. 

Etter at du har gitt fullmakt, kan du for eksempel se Nordea-kontoene dine i nett- og mobilbanken til andre banker. Vi jobber kontinuerlig med å videreutvikle våre tjenester slik at du også kan se kontoer du har i andre banker i vår mobilbank. 

Kort og betaling 

PSD2 vil også føre til økt sikkerhet ved godkjenning av betalinger med kort. Det betyr følgende:

  • Nye bankkort og kredittkort er inaktive når du får dem. Du kan enkelt aktivere kortet første gang du bruker det, ved enten å bruke chip og PIN-koden (i butikk) eller BankID / BankID på mobil (på nett).
  • PIN-koden kan ikke lenger sendes til deg i posten. Du finner PIN-koden til alle Nordea-kortene dine i mobilbanken. 

Sikkerhet

Alle tredjepartsaktører skal være godkjent av myndighetene. I tillegg er de underlagt tilsyn fra Finanstilsynet og Datatilsynet. De kan kun få tilgang til betalingskontoene dine. De får ikke informasjon om lån, forsikringer eller fond.

Du kan lese mer om PSD2 hos Finans NorgeÅpnes i nytt vindu og Finanstilsynet.