Hvordan jobber vi for å skape en bedre fremtid for kommende generasjoner?

Når vi jobber for en bedre verden – sammen med privatkundene og bedriftskundene våre – ønsker vi å bidra til en positiv utvikling innen:

  • Klima og miljø
  • Samfunnsansvar
  • Likestilling
  • Mangfold
  • Menneskerettigheter 
  • Anti-korrupsjon

Dette omtales ofte som ESG (miljø, sosialt ansvar og selskapsstyring) og er en naturlig del av bærekraftsarbeidet.

Suksesshistorier om klima og samfunnsansvar

Dette er vi opptatt av

Ta mer bærekraftige valg

Vi støtter deg som velger grønne og samfunnsansvarlige løsninger for sparing, pensjon, lån og finansiering. Vårt bærekraftssymbol viser vei til produkter og tjenester med fokus på klima og samfunnsansvar.

Les mer om Bærekraftig Valg

Viktigheten av aktivt eierskap Åpnes i nytt vindu

Gjennom dialog, rådgivning og krav sikrer vi at selskapene vi finansierer og investerer i påvirkes i en mer ansvarlig retning. Et nylig eksempel er hvordan flere asiatiske selskap nå avstår fra alt fremtidig engasjement i kullkraft.

Les mer om Vung Ang Åpnes i nytt vindu

Globalt samarbeid Åpnes i nytt vindu

Vi bruker vår størrelse og finansielle styrke til å påvirke globalt ved å samarbeide med viktige verdensaktører slik som FN, Net-Zero Asset Owner Alliance, Principles for Responsible Banking og mange flere. Dermed klarer vi å påvirke langt ut over egen kundebase.

Les mer om globalt samarbeid Åpnes i nytt vindu

Sammen står vi sterkere

Thina portrett - small

Store muligheter til å påvirke

Det var egentlig ballettdanser hun ville bli, men ett år på BI ble startskuddet på 11 års utdanning som sendte Thina Saltvedt ut i finansverden. Der har hun gått fra å være oljedronning til å bli en av Norges ledende eksperter innen bærekraftig finans hos Nordens største bank, Nordea.

– Det er viktig at vi som bank jobber med denne typen problemstillinger. Den makten man har når man styrer kapitalen, gir store muligheter til å påvirke i klimavennlig retning.

Les om hvordan Thina byttet ut olje med bærekraftÅpnes i nytt vindu

Nordea er blant verdens 100 mest bærekraftige selskaper

Nordea er nok en gang rangert blant verdens 100 mest bærekraftige selskaper av Corporate Knights – og er den eneste nordiske banken på listen.

Les mer om kåringen

Investeringer med fokus på bærekraft

I vår siste rapport ser vi på koblingen mellom klimaendringer og avkastning på investeringer. Aksjestrateg, Joachim Bernhardsen, ser nærmere på de mest sentrale spørsmålene.

Les rapporten her

Bærekraftsrapport for 2020

Les om hvordan vi jobber for å bidra til en mer bærekraftig fremtid – gjennom produkter og tjenester, og våre forpliktelser lokalt og globalt. 

Les Bærekraftsrapporten her

Trenger du hjelp?

Kontakt oss