Desembertoner – Nordeas gratis julekonsert i Oslo domkirke

Årets konsert

Nordea og Oslo domkirke samarbeider om å gi en årlig gave til befolkningen i form av gratis julekonserter. Flere av landets beste artister medvirker. Konsertene arrangeres i år for 7. gang.
Hold av 

fredag 16. desember 2016 kl 17:00 eller kl 20:00.

Det er ingen billetter eller forhåndsreservasjon av plasser i kirken. Publikum er velkomne til å møte opp. Dørene åpner 45 minutter før forestillingene begynner.

I tilknytning til konsertene samles det inn en pengegave til til et humanitært formål. 

Desembertoner er en del av Nordeas kulturprogram. Gjennom Kulturprogrammet støtter Nordea også norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Noe av resultatet ser vi på scenen under årets Desembertoner der unge talenter opptrer sammen med flere av Norges beste artister. 

Velkommen!

Årets artister Om julekonserten Innsamling til Amnesty Om samarbeidet Årets artister

Artistene til årets konsert slippes høsten 2016.

Om julekonserten

Nordeas julekonsert Desembertoner er julekonserter der Norges befolkning får muligheten til å oppleve noen av landets beste artister – helt gratis. Vårt mål er å tilby høykvalitets, litt annerledes julekonserter med overraskende elementer både når det gjelder fremføring og artister. .

Konserten blir vakker og stemningsfull med et repertoar som skaper glede, ettertanke og julestemning. Produksjonen holder høy kvalitet og tilrettelegges av noen av bransjens fremste -  Scenekvelder.

Valg av artister reflekterer ambisjonen om å ivareta kunstnerisk kvalitet og samtidig favne et bredt publikum. Hver enkelt artist har sine solonumre, men deltar også i fellesnumre. Konserten vil være en inkluderende og varm musikalsk opplevelse støttet av en lyd- og lysproduksjon som yter innholdet rettferdighet.

Den kunstneriske profilen er planlagt tverrkunstnerisk der musikk akkompagneres av andre uttrykk, fordelt på tre utøverplan:

  • Landskjente artister
  • Unge lovende artister, bl.a. gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd
  • Artister med lokal/domkirkelig forankring

Se korte filmklipp og hvilke artister som har medvirket tidligere år øverst til høyre på siden.

Innsamling til Amnesty

Desembertoner er en gave til Norges befolkning fra Nordea og Oslo domkirke, men også en mulighet for dem som har anledning til å gi en gave tilbake til noen som trenger det. Hvert år samles det inn penger fra publikum til et sosialt formål. I år går pengegaven til Amnesty International. 

Amnesty International er verdens største menneskerettighetsorganisasjon som kjemper for ytringsfrihet og mot diskriminering og overgrep. Den uavhengige bevegelsen har over syv millioner støttespillere. Gjennom snart 55 år har Amnesty bidratt til en rekke betydningsfulle menneskerettighetsseire både nasjonalt og internasjonalt.

De innsamlede pengene fra konsertene gikk tidligere til Åpen kirke. Nordea bidrar også fremover med en årlig pengegave til Åpen kirke. Vårt felles ønske er at Oslo domkirke alltid skal være åpen, uansett tid på døgnet. For å sikre fortsatt midler til Åpen kirke samtidig som vi ønsker å bidra til et sosialt formål utenfor både bank og kirke, er partene enige om to sosiale formål f.o.m. 2015; Pengegave fra Nordea til Åpen kirke og innsamlede midler fra publikum til Amnesty International.

Om samarbeidet

Konserten er et samarbeid mellom Nordea Norge, Oslo domkirke og produksjonsselskapet Scenekvelder. Nordea har med finansieringen av Desembertoner gjort det mulig å gjennomføre konsertene.

Konserten kobler kultur og rollen som samfunnsaktør både for Nordea og Oslo domkirke. Samarbeidet startet i 2010 og løper i denne omgang t.o.m. 2018. 

Nordeas julekonsert Desembertoner er en del av Nordeas kulturprogram. Nordea har i lengre tid vært en sentral støttespiller for norsk kulturliv, og i sær norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Unge talenter gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd inkluderes i Desembertoner hvert år.

Oslo domkirke er formidler av kirkemusikk på høyt internasjonalt nivå. Domkirken ønsker via samarbeidet å synliggjøre sin ambisjon om å være ledende innen formidling av ulike kulturuttrykk, og sin sosiale profil og praksis i tråd med langsiktig strategi. 

Julekonsertenes sosiale profil fremkommer ved at konsertene er gratis for publikum, og ved at det samles inn frivillig pengegave til et sosialt formål.