Fondssparing kan være tingen for deg

Ved å spare i fond kan du ta del i verdiskapningen til selskapene som fondet investerer i. Det kan lønne seg om du ønsker å spare langsiktig.

Sparing i fond har historisk gitt mer avkastning enn å ha penger på konto dersom du sparer langsiktig, og ikke trenger pengene på kort sikt. Mens renten på bankkonto kan være null, så kan prisene på varer og tjenester du gjerne vil kjøpe, stige mer enn det. Da taper du penger. 

Det er enkelt å komme i gang med sparing i fond, og du er bare noen få steg unna en spareavtale i spareroboten Nora eller i favorittfondet ditt.

Du kan velge fond selv via løsninger i mobil- og nettbanken, men du kan også la spareroboten Nora hjelpe deg. Med utgangspunkt i spørsmål om din økonomiske situasjon kan Nora lage et spareopplegg skreddersydd dine ønsker om risiko og tidshorisont. Du kan både sette inn et engangsbeløp, og/eller starte en spareavtale med fast trekk hver måned. Det tar bare noen få minutter.

Fakta om fondssparing

  • Nordea tilbyr mange ulike fond.
  • Nordea har mange fond med særskilt fokus på bærekraft.
  • Det er enkelt å komme i gang!
  • Du kan få hjelp av vår sparerobot NoraÅpnes i nytt vindu.

Få personlig rådgivning om et fond du kan spare i

Svar på noen spørsmål og spareroboten Nora vil anbefale et fond som er tilpasset din økonomi, risikovillighet og tidshorisont.

Men markedet svinger, så det kan komme både opp og nedturer underveis, og selv om et fond har gitt en bestemt avkastning tidligere, er ikke det noen garanti for at det vil gi samme avkastning i fremtiden. Avkastningen vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, hvor dyktig forvalteren er, verdipapirfondets risiko og kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn.  

En spareavtale i fond med et månedlig trekk kan være en god idé. Da kjøper du både når markedet faller og stiger, og pengene kan få mulighet til å vokse over tid. En spareavtale er mulig både i et fond du velger selv, og i fond du velger gjennom Nora.

Forbrukerøkonom i Nordea Derya Incedursun mener det kan være en god idé å starte med fondssparing:

- Sparing i fond gir mulighet for avkastning, som du kan gå glipp av ved å ha penger på konto, sier Incedursun.

I podkasten Pengetreet fra Nordea kan du få gode tips til hvordan du kan komme i gang med fondssparing. 

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Generelt om risiko ved sparing i fond

Historisk og forventet avkastning gir ikke garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår fondsliste