Pensjon i et fallende marked

Hva bør jeg gjøre med pensjonen om markedene faller? Vi råder våre kunder til å sitte stille i båten.

Pensjon i turbulente tider

Hvorfor kan det være lurt å sitte stille i båten?

I finansmarkedene vil det alltid fra tid til annen være uroligheter. Samfunnshendelser påvirker finansmarkedene, og ser vi 20 år tilbake har vi både opplevd pandemier, finanskrise. Hør Leif-Rune Rein, Investeringsdirektør i Nordea Liv, snakke om pensjonssparing i et relativt turbulent marked. 

Se webinaret her. Åpnes i nytt vinduWebinaret varer i 25 minutter. 

Pensjonen din er trygg hos oss

Tjenestepensjonen din er trygg hos oss selv om finansmarkedene gjør raske bevegelser. Våre forvaltere gjør alt de kan for at nettopp pensjonen din skal være trygg. Vi følger markedene tett – og gjør nødvendige korrigeringer ved behov. Pensjon er "lange penger". Det betyr at det for mange er lenge til pensjonspengene skal utbetales. Og lange penger, med god spredning i aksjer og renter, klarer seg godt selv når finansmarkedene er rufsete. Pensjonssparing i investeringsprofiler gjennom oss i Nordea Liv sikrer deg nettopp en slik risikospredning.

Hvis det er lenge til du skal ta ut pensjonen din, anbefaler vi at du "sitter stille i båten". Dette vil si at du ikke gjør noen justeringer. Pensjonssparing er langsiktig, og tar høyde for at markedet går opp og ned. I tillegg reduseres aksjeandelen i sparingen automatisk i årene frem mot pensjonsalder, noe som reduserer påvirkningen fra dagens svingninger i markedet.

Er du pensjonist eller nærmer deg pensjonsalder, og har selv endret til en høyere aksjeandel på sparingen din? Eller valgt enkeltfond? 

Ta gjerne kontakt med oss for en prat, så hjelper vi deg med å gjøre en vurdering om hva som er best for nettopp deg.