Mobilbetaling med iPhone

Slik gikk det da David testet mobilbetaling

David hadde bankkortet lett tilgjengelig i mobildekselet og så ikke noe poeng i å prøve mobilbetaling. Det var jo allerede så enkelt med kortet i dekselet. – Nå kan jeg ikke nekte for at mobilbetaling er både raskere og lettere.

Selv om David James (41) jobber med teknologi, sier han selv at han alltid har vært skeptisk til mobilbetaling og har tenkt at det er vanskelig å sette opp, og å komme i gang med. Men da vi spurte om han ville teste mobilbetaling med Nordea og fortelle oss om erfaringene sine var han ikke sen med å si ja. 

– Jeg føler at jeg aldri har hatt behov for en enklere betalingsmåte, men nå som jeg har et nytt kundeforhold i Nordea, er det spennende å se hvordan mobilbetaling fungerer. Og siden jeg egentlig er skeptisk, er det også spennende å se om det er noe hold i bekymringene mine, eller om forventningene mine overgås, sier David.

David James

Etter å ha brukt mobilbetaling i et par uker, synes David James det både er enklere og raskere enn å betale med kort. Nå er han sikker på at mobilbetaling er fremtiden – på tross av at han var skeptisk før han testet det.

Så raskt gikk det å komme i gang

– I og med at jeg er ny som kunde i Nordea, tenkte jeg at jeg kanskje måtte ringe kundeservice, men jeg håpet at jeg kunne gjøre alt selv, sier David.

– Mens jeg gikk ned trappen fra kontoret mitt til kantinen, som kanskje er to–tre minutter å gå, lastet jeg ned mobilbank-appen og fikk alt i gang før jeg var kommet ned til lunsj.

– Da jeg hadde logget inn i mobilbanken, lå kortet mitt inne i appen allerede, så jeg trengte ikke å legge det inn eller taste inn kortnummeret. Jeg måtte bare aktivere det for mobilbetaling. Det kunne faktisk ikke ha vært lettere, tror jeg.

– Jeg skjønte ikke helt behovet før jeg prøvde det - men nå er jeg sikker på at mobilbetaling er kommet for å bli.

I løpet av den første uken har David betalt med mobilen på alt fra småkjøp til den store ukeshandelen.

Hvorfor bruke mobilbetaling når jeg allerede har kortet i mobildekselet?

David har hatt et mobildeksel med plass til bankkort bakpå, og det er lenge siden han gikk med en tradisjonell tykk lommebok.

– Selv om jeg mente at jeg hadde kortene mine veldig tilgjengelig bakpå telefonen, kan jeg ikke komme unna at mobilbetaling er raskere – spesielt når jeg må taste inn kode på kortet når jeg kjøper for mer enn 500 kroner. Det trenger jeg ikke når jeg betaler med mobilen, da godkjenner jeg bare med FaceID. Og det er også et pluss at jeg ikke trenger å bruke det stygge dekselet lenger!

– Dessuten trenger jeg ikke være bekymret for å miste kortene, med alt det ekstraarbeidet det medfører, legger han til.

Enkelt på reise

På reisefot er det fint å ha alt på ett sted og slippe bekymringer om å miste kort, men det kan også gjøre turen mer effektiv fordi det kan gi færre billettsystemer å sette seg inn i. Da David nylig dro til England, la han godt merke til hvor mange som betalte med mobilen der.

– Mobilbetaling virker totalt innarbeidet som en selvfølgelig vane i samfunnet der. De bruker det hele tiden og overalt – også som betaling når de går gjennom slusene på tuben i London i stedet for Oyster-kort, forteller han.

– Det slår meg at det er ekstra praktisk med mobilbetaling på reise. Det blir både enklere og raskere å betale for ting som billetter, og det blir mindre å forholde seg til på turen.

Mobilbetaling kan brukes som betalingsmiddel over hele verden, så lenge det er mulig å betale kontaktløst ved en automat eller betalingsterminal.

– Det er faktisk både enklere, raskere og mer praktisk å bruke mobilbetaling enn bankkort.

Mobilbetaling og sikkerhet for fremtiden

En av de tingene David var skeptisk til før han begynte med mobilbetaling, var sikkerheten.

– Jeg er generelt opptatt av sikkerhet. Noe jeg spurte meg selv om før jeg begynte å bruke det, var for eksempel om folk kunne holde en kortleser i nærheten av mobilen min og ta ut penger.

– Men nå som jeg betaler med mobilen, og skjønner hvordan det fungerer, synes jeg det virker tryggere enn å betale med vanlig bankkort fra et sikkerhetsperspektiv, siden det er Face-ID som godkjenning for hvert kjøp, sier David og legger til:

– Jeg liker også at det føles litt futuristisk, litt som i Back to the future-filmene, å bruke ansiktet mitt for å betale for ting.

– Det var kjempeenkelt å komme i gang, men det er gjerne sånn at det man ikke føler man har behov for, forstår man ikke at man trenger før man begynner å bruke det. Sånn var det for meg med mobilbetaling. Og sånn tenkte man jo om internett en gang også, men vi er vel alle enige om at det også har kommet for å bli?

Gikk fort å endre vane fra kort til mobilbetaling

David James

David er fornøyd med å slippe både lommebok og det gamle mobildekselet med plass til kort på baksiden. Det var veldig enkelt å endre vane fra kort til mobilbetaling.

Mobilbetaling med Nordea

  • Aktiver kortet ditt for betaling med Apple Pay eller Google Pay. Dette gjør du enkelt i Nordeas mobilbank-app.
  • Hold mobilen over betalingsterminalen og bekreft kjøpet med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk avhengig av hvilken telefon du har.

Apple Pay

Betal enkelt, raskt og sikkert i butikker, apper og på nett med iPhone eller Apple Watch.

Les mer om Apple Pay

Google Pay

Betal enkelt, raskt og sikkert i butikker, apper og på nett med Android telefon eller klokke.

Les mer om Google Pay