Betal kontaktløst

Du kan betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Tæpping gjør betaling både enklere og raskere.

Mobilbetaling har ikke beløpsgrense

Nordea er en av få banker som tilbyr både Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay. – Vi er opptatt av å hele tiden tilby kundene våre nye digitale løsninger, så de selv kan velge hva de ønsker å bruke, sier Randi Marjamaa leder for personmarkedet i Nordea Norge.

Bruker du mobilbetaling med Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay, kan du enkelt betale ved å legge mobilen over terminalen. Du kan også bruke smartklokken din hvis den støtter mobilbetaling.

– Du slipper å ta med lommeboken din, og du trenger heller ikke å taste PIN-koden din for beløp under 500 kroner, sier Marjamaa.

Sikker måte å betale på

Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay gjør at du enkelt kan betale med mobilen eller klokken. Det er også en sikker måte å betale på. Du må bruke Touch ID eller Face ID for identifisering, samtidig som mobilen/klokken må holdes nær terminalen. Kortinformasjonen din lagres ikke på enheten din, og den vises heller ikke når du betaler.

– Det eneste som vises på skjermen når du betaler med mobil, er et upersonlig kort uten navn og utløpsdato. Det er kun de siste fire sifrene i kortnummeret som er synlig, så ingen kan stjele til seg sensitive opplysninger ved å titte over skulderen din når du betaler, sier Marjamaa.

Flere har fått opp øynene for kontaktløs betaling

– Tæpping gjør betaling enda enklere, raskere og tryggere. Du slipper å sette kortet i terminalen og du må heller ikke taste PIN-kode for småbeløp, sier Marjamaa.  

Det har tatt tid før kontaktløs betaling ble vanlig i Norge, men nå har alle betalingsterminaler i Norge åpnet for kontaktløs betaling – og det tyder på at nordmenn har virkelig fått teken på «å tæppe» med både kort og mobil under pandemien. 

- Brukere av mobilbetaling har steget med rundt 90% det siste året, og vi ser en helt tydelig atferdsendring i hvordan kunder ønsker å betale, sier Marjamaa.