Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Betal kontaktløst

Du kan betale kontaktløst med kort og mobil over hele landet. Tæpping gjør betaling enda enklere og raskere.

Mobilbetaling har ikke beløpsgrense

Nordea var en av de første bankene i Norge til å tilby kundene sine både Apple Pay og Google Pay. – Vi er opptatt av å hele tiden tilby kundene våre nye digitale løsninger, så de selv kan velge hva de ønsker å bruke, sier Randi Marjamaa leder for personmarkedet i Nordea Norge.

Bruker du mobilbetaling med Apple Pay eller Google Pay, kan du enkelt betale ved å legge mobilen over terminalen. Her slipper du å trykke på terminalen i det hele tatt, fordi det ikke er beløpsgrense på mobilbetaling.

– Du slipper å ta med lommeboken din når du har Apple eller Google Pay, og du trenger heller ikke å taste PIN-koden din for beløp over 500 kroner, sier Marjamaa.

Sikker måte å betale på

Apple Pay og Google Pay gjør at du kan betale med smarttelefonen din på en enkel og sikker måte. Du må bruke Touch ID eller Face ID for identifisering, samtidig som mobilen må holdes nær terminalen. Kortinformasjonen din lagres ikke på mobilen eller smartklokken din og den vises heller ikke når du betaler.

– Det som kommer opp på mobilen når du betaler er et bilde av et kort som ikke er personalisert. Det vil si at navn, fullt kortnummer og utløpsdato ikke vil være synlig. Det er kun de siste fire sifrene i kortnummeret som vises, så ingen kan stjele til seg sensitive opplysninger ved å titte over skulderen din når du betaler med mobilen, sier Marjamaa.

Flere har fått opp øynene for kontaktløs betaling

– Tæpping gjør betaling enda enklere og raskere. Du slipper å sette kortet i terminalen og taste PIN-kode for småbeløp, sier Marjamaa.  

Det har tatt tid før kontaktløs betaling har løsnet i Norge, men etter at alle betalingsterminaler i Norge åpnet for kontaktløs betaling, har nordmenn virkelig fått sving på å tæppe med både kort og mobil. 

Kontaktløs betaling i mai utgjorde 70,5 prosent av alle transaksjoner utført med bankkort og mobil av Nordea-kunder. Til sammenligning var tallet 37 prosent i januar i år. 

– Fra januar har det skjedd et markant skifte oppover i kontaktløs betaling, men vi ser nå at det har begynt å flate ut, sier Marjamaa.