Få på plass en spareplan uten å gå i banken

Innskuddsrenten er rekordlav – hva gjør du?

få på plass en spareplan uten å gå i bankenFå på plass en spareplan uten å gå i banken. For at du i dag skal bevare og øke verdien av sparepengene dine etter skatt og inflasjon, kan det være lurt å sette seg inn i andre muligheter enn sparing på tradisjonelle sparekontoer. 

Sparing i fond gir gode avkastningsmuligheter

Er du usikker på hva som passer for deg kan du avtale et nettmøte med en av våre investeringsrådgivere. De vil vise deg alternativene. Du trenger ikke gå i banken da møtet foregår ved bruk av telefon og datamaskin eller iPad! Du kan også avtale å møte rådgiveren på et Nordea-kontor.

Tips! Tenker du på å starte sparing i fond kan du aktivere Fondshandel på nett i Nettbanken allerede i dag så er du klar til å handle når du har bestemt deg.

5 enkle råd om sparing Nordea Plan-fond 5 enkle råd om sparing

Veien til en god spareplan

Her følger 5 enkle råd om sparing:

1. Ikke sats alt på ett kort
Ved å spare variert i ulike spareprodukter oppnår du et bedre forhold mellom avkastning og risiko.

2. Spar noe i aksjer
Sparer du langsiktig kan det lønne seg å sette noen av sparepengene i et fond som også investerer i aksjer (kombinasjonsfond). Aksjer innebærer risiko, men til gjengjeld kan du forvente høyere langsiktig avkastning. Vi tilbyr Nordea Plan-fond hvor du kan velge aksjeandel.

3. Spar et fast månedlig beløp
Sparer du et beløp hver måned går sparingen av seg selv. Selv et lite beløp kan vokse seg stort over tid. Når du sprer sparingen kjøper du hele tiden ut i fra dagens marked. På den måten reduserer du risikoen for å være uheldig med kjøpstidspunktet.

4. Få din egen skreddersydde spareplan
Det er viktig å ha en oversiktlig spareplan tilpasset akkurat deg. Denne vil gi deg forutsigbarhet og trygghet på veien til å nå dine sparemål. For å finne din anbefalte portefølje benytter våre rådgivere et eget rådgivningsverktøy. Du får også tilbud om kontinuerlig oppfølging av din spareplan.

5.Vær tro mot sparingen din
Ikke få panikk selv om markedet faller. Historien tilsier at det vil gå opp igjen. Vær tro mot planen din, selv i et turbulent marked.

Nordea Plan-fond

Hvis du skal sette sammen din spareportefølje på egen hånd

Nordea tilbyr egne Plan-fond som justeres utfra Nordeas markedssyn.

Vi har 7 forskjellige Nordea Plan-fond med ulik risikoprofil.

2 eksempler på Plan-fond:

Nordea Plan 10 er kombinasjonsfondet med normalt 10 prosent i aksjer. Denne 10 prosent-andelen er det lille ekstra som kan få en forsiktig portefølje til å vokse litt mer enn en sparekonto.

Nordea Plan 30 er kombinasjonsfondet med normalt 30 prosent aksjeandel. Her får du en større aksjeandel, og dermed noe større svingninger i fondets verdi og muligheten for en bedre avkastning.

Les mer om Nordea Plan-fond

Forbehold

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Råd om sparing i fond

Woman by computer  

Få på plass en spareplan uten å gå i banken

Veien til en god spareplan kan starte med et nettmøte med oss.

Fondsmagasinet leser du på alle enhetene dine.  

Fondsmagasinet

Et e-magasin for deg som er interessert i fond. Les artikler og se filmer om interessante markeder og fond.