Boligprosessen steg for steg

Alt du trenger å vite når du skal kjøpe bolig

Om du skal ut på boligmarkedet for første gang eller bytte bolig, vil du uansett oppleve at det er mye å tenke på og ta hensyn til. Det dukker opp mange spørsmål og det oppleves gjerne som en stor avgjørelse å ta. Kanskje er det både skremmende og gledelig på en gang. Du kan forberede deg i det vide og brede, men til slutt er det gjerne magefølelsen som gjør at du velger akkurat den ene boligen. 

Her finner du svar på noen av de mange spørsmålene som kan dukke opp på veien. Vår guide for boligprosessen er laget slik at du skal føle deg trygg på at du er på rett vei og har oss å støtte deg til. 

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med oss når som helst via chatÅpnes i nytt vindu eller telefon 232 06001.

A couple on a stairway 

Gå til steg 1:
Jeg vurderer å kjøpe bolig. Hva bør jeg tenke på? ›

Steg 1: Går du med tanker og drømmer om å skaffe deg en ny bolig? Har du oversikt over økonomien din, hva du tjener og hvor mye utgifter du har? Vi kan gå gjennom økonomien din sammen med deg, slik at du vet hvor mye du kan og bør låne. Les mer om hvorfor du bør skaffe deg et finansieringsbevis.

A couple behind PC  

Gå til steg 2:
Hvor mye kan jeg låne? ›

Steg 2: Hvor mye du kan låne avhenger blant annet av hvor mye du har i egenkapital, inntekten din og tilbakebetalingsevnen. Er du ung og skal kjøpe din første bolig, har du kanskje spart i mange år og har penger på BSU, Boligsparekonto, andre kontoer eller i fond? Eller har du mulighet til å få hjelp av dine nærmeste?

A woman working on PC 

Gå til steg 3:
Hva er lurt å tenke på før jeg søker om lån? ›

Steg 3: Det finnes flere typer boliglån. Dette gjør det mulig å skreddersy lånet slik at det passer din økonomi og livsstil.  Les om de ulike lånene vi tilbyr her.

A couple browsing the internet 

Gå til steg 4:
Hvordan søker jeg om finansieringsbevis og boliglån? ›

Steg 4: Ønsker du finansieringsbevis eller boliglån, kan du enkelt fylle ut en søknad på nettet. Vil du heller snakke med en rådgiver, kan du chatte eller ringe oss på 232 06001. Uansett hva du foretrekker, må du ha dokumentasjonen klar. Våre rådgivere kan også hjelpe deg med praktiske spørsmål vedrørende utfylling av søknaden hele døgnet.

Couples who gaze upon a house 

Gå til steg 5:
Visning, bud og bekreftelse på finansiering ›

Steg 5: Når du har finansieringen i orden, kan du når som helst kaste deg ut på boligmarkedet og legge inn bud når drømmeboligen dukker opp. Her gir vi deg noen tips i forhold til visning og budgivning, og forskjellen mellom de ulike eierformene. 

Blue children's bike in a living room 

Gå til steg 6:
Jeg har fått lånet og kjøpt bolig. Hva gjør jeg nå? ›

Steg 6: Gratulerer med egen bolig! Det er nå låneavtalen trer i kraft og du kan begynne på en ny fase i livet. Men når starter nedbetalingen? Og hva skjer hvis du mister inntekten din? Fortvil ikke, det finnes alltid en løsning og det kan du lese om her.

Snakk med oss

Snakk med oss og vi vil hjelpe deg med ditt boligkjøp. For å avtale tid med rådgiver kan du kontakte Kundeservice via chat eller ringe oss på 232 06001 hele døgnet alle dager. Vi kan også ha møte på kveldstid og i helgene hvis det passer deg bedre.