Boligprosessen steg for steg

Alt du trenger å vite når du skal kjøpe bolig

Skal du ut på boligmarkedet for første gang? Da kan du oppleve at det er mye å tenke på og ta hensyn til.  Det dukker opp mange spørsmål og det oppleves gjerne som en stor avgjørelse å ta. Kanskje er det både skremmende og gledelig på en gang?

Det er uansett ett steg videre i livet og vi ønsker å hjelpe deg i jungelen av informasjon ved å lede deg gjennom prosessen steg for steg. Her finner du svar på noen av de mange spørsmålene som kan dukke opp på veien mot din første bolig. Vår guide for boligprosessen er laget slik at du skal føle deg trygg på at du er på rett vei og har oss å støtte deg til.

Har du ytterligere spørsmål, kan du ta kontakt med oss når som helst via chatÅpnes i nytt vindu eller telefon 232 06001.

A couple on a stairway 

Jeg vurderer å kjøpe bolig. Hva bør jeg tenke på?

Steg 1: Går du med tanker og drømmer om å skaffe deg en egen bolig? Har du oversikt over økonomien din, hva du tjener og hvor mye utgifter du har? Vi kan gå gjennom økonomien din sammen med deg, slik at du vet hvor mye du kan og bør låne. Les mer om hvorfor du bør skaffe deg et finansieringsbevis. 

A couple behind PC  

Hvordan får jeg råd til bolig?

Steg 2: Hvor mye du kan låne avhenger blant annet av hvor mye du har i egenkapital. Kanskje du har spart i mange år og har penger på BSU, Boligsparekonto, andre kontoer eller fond? Eller har du mulighet til å få hjelp av dine nærmeste? 

A woman working on PC 

Hva er det lurt å tenke på før jeg søker om lån?

Steg 3: Det finnes ikke bare en type boliglån – det finnes flere. Dette gjør det mulig å skreddersy lånet slik at det passer din økonomi og livsstil.  Les om de ulike lånene vi tilbyr her. 

A couple browsing the internet 

Hvordan søker jeg om lån?

Steg 4: Ønsker du finansieringsbevis eller boliglån, kan du enkelt fylle ut en søknad via nettet. Vil du heller kontakte oss, er det best å avtale tid på forhånd. Uansett hva du foretrekker må du ha dokumentasjonen klar. Våre rådgivere kan også hjelpe deg 24/7 med praktiske spørsmål vedrørende utfylling av søknaden. 

Couples who gaze upon a house 

Visning, bud og bekreftelse på finansiering

Steg 5: Når du har finansieringen på plass kan du når som helst kaste deg ut på boligmarkedet og legge inn bud når drømmeboligen dukker opp. Her gir vi deg  noen tips i forhold til visning og bud, og forskjellen mellom de ulike eierformene. 

Blue children's bike in a living room 

Jeg har fått lånet og kjøpt bolig. Hva gjør jeg nå?

Steg 6: Gratulerer med egen bolig! Det er nå låneavtalen trer i kraft og du kan begynne på en ny fase i livet. Men når starter nedbetalingen og hva skjer hvis du mister inntekten din? Fortvil ikke, det finnes alltid en løsning og det kan du lese om her.

Snakk med oss

Snakk med oss og vi vil hjelpe deg med ditt boligkjøp. For å avtale tid med rådgiver kan du kontakte Kundeservice via chat. Du kan også ringe oss på 232 06001 hele døgnet alle dager hvis du har spørsmål eller ønsker å avtale et møte.