Jeg har fått lånet og kjøpt bolig. Hva gjør jeg nå?

Kjøpekontrakter og lånedokumenter er signert og du kan glede deg over å eie din nye bolig –En blå barnesykkel i en stue gratulerer!

Informasjon om nedbetaling av lånet

Sammen med lånedokumentene du har signert, finner du detaljert informasjon om lånet ditt. Der kan du lese mer om renter og avdrag, hvor mye du skal betale og en nedbetalingsplan m.m.

Når begynner jeg å betale ned på lånet?

Nedbetalingsperioden starter den dagen du overtar din nye bolig og pengene overføres til meglers konto.

Automatisk trekk fra konto

Lånet ditt trekkes automatisk fra brukskontoen din hver måned. Du kan også benytte Sparekonto som belastningskonto, utenom de 12 frie uttakene, hvis du heller ønsker det.

Når trekkes lånet?

Lånet blir trukket fra kontoen din en fast dato hver måned. Vi blir enige om hvilken dato som passer best for deg. Det mest vanlige er å velge samme dato som du får lønn eller rett etterpå. Det eneste du trenger å tenke på er at det er penger på kontoen den datoen lånet skal trekkes. Se på nedbetalingsplanen for å finne ut av hvor mye det er.

Det hender at det første forfallet  - eller trekket fra konto – ikke stemmer helt med nedbetalingsplanen. Det avhenger av datoen du overtar din nye bolig. Vær obs på at det første trekket kan være høyere enn de påfølgende, hvis det for eksempel har gått halvannen måned fra overtagelsesdato til første automatiske trekk.

Forsikring er også viktig

Når du har kommet så langt i prosessen, kan det være lurt å tenke gjennom hvilke forsikringer du trenger den dagen du overtar din nye bolig. Vi hjelper deg gjerne med dette.

For å være sikker på at du kan betale lånet ditt hvis du for eksempel skulle være så uheldig å bli arbeidsledig eller alvorlig syk, er det lurt å ha en forsikring. Vi anbefaler at du har en Betalingsforsikring eller Livsforsikring. Tenk også gjennom de andre forsikringene du trenger, som hus- og innboforsikring

Reserve til uforutsette hendelser

Det kan være greit å ha litt ekstra penger på sparekontoen til å dekke uforutsette utgifter, som for eksempel reparasjon av bilen, vaskemaskinen ryker eller andre uventede regning. Sparer du litt hver måned, vil du raskt bygge deg opp en buffer.

Eksempel - indikasjon på hva et boliglån på kr 2 000 000 vil  koste*  
Lånesum
Nedbetalingstid
Månedlig kostnad
kr 2 000 000
25 år
kr 8 630,00
*) Veiledende pris for Boliglån UNG Premium med flytende rente (annuitetslån): Nom. rente2,09 % p.a.,  eff. rente 2,19 % p.a. over 25 år. Totale kostnader: kr 2 591 497,00. Hvert lån vurderes individuelt.
Woman outdoors in white jacket 

Er du allerede klar til å søke? ›

Her kan du søke om finansieringsbevis eller motta tilbud på boliglån, og du vil få et raskt svar.

Står du foran et boligkjøp akkurat nå og det haster med finansiering – ring oss på 232 06001