Jeg har fått lånet og kjøpt bolig. Hva gjør jeg nå?

Kjøpekontrakter og lånedokumenter er signert og du kan glede deg over å eie din egen bolig –En blå barnesykkel i en stue gratulerer!

Informasjon om nedbetaling av lånet

Sammen med lånedokumentene du har signert, finner du detaljert informasjon om lånet ditt. Der kan du lese ytterligere detaljer om renter og avdrag, hvor mye du skal betale og en nedbetalingsplan m.m.

Når begynner jeg å betale ned på lånet?

Nedbetalingsperioden starter den dagen du overtar din nye bolig og pengene overføres til meglers konto. 

Automatisk trekk fra konto

Lånet ditt trekkes automatisk fra brukskontoen din hver måned. Du kan også benytte Sparekonto som belastningskonto, utenom de 12 frie uttakene.

Når trekkes lånet?

Lånet blir trukket til en fast dato hver måned. Vi blir enige om hvilken dato trekket skal utføres på forhånd, og som oftest velger man samme dato som man får lønn eller rett etter. Det eneste du trenger å tenke på er at det er penger på den aktuelle kontoen den datoen lånet skal trekkes. Se nedbetalingsplanen for å finne ut av hvor mye det er.

Det hender at første forfallet  - eller trekket fra konto – ikke stemmer helt med nedbetalingsplanen. Det avhenger av datoen du overtar din nye bolig. Vær obs på at det første trekket kan være høyere enn de påfølgende, hvis det for eksempel har gått en halvannen måned fra overtagelsesdato til første automatiske trekk. 

Forsikring er også viktig

For å være sikker på at du kan betale lånet ditt hvis du for eksempel skulle være så uheldig å bli arbeidsledig eller alvorlig syk, er det lurt å ha en forsikring.
Forsikringer vi da anbefaler er Betalingsforsikring eller Livsforsikring.

Reserve til uforutsette hendelser

Det kan være greit å ha litt ekstra penger på sparekontoen til å dekke uforutsette utgifter. En grunn til å spare kan være en bilreparasjon eller en annen uventet regning. Sparer du litt hver måned vil du raskt bygge deg opp en såkalt buffer.

Refinansiere

Når du refinansierer tar du opp et nytt lån for å betale ned lånet du allerede har. Det kan være ulike grunner til at du ønsker en refinansiering. En grunn kan være ønske om å pusse opp eller bygge på boligen din.

Eksempel - indikasjon på hva et boliglån på kr 2.000.000 vil  koste*  
Lånesum
Nedbetalingstid
Månedlig kostnad
kr 2.000.000
25 år
kr 8 630,00
*) Veiledende pris for Boliglån UNG Premium med flytende rente (annuitet): Nom. rente2,09 % p.a.,  eff. rente 2,19 % p.a. o/25 år. Totale kostnader: kr 2 591 497,00. Hvert lån vurderes individuelt.
Woman outdoors in white jacket 

Er du allerede klar til å søke? ›

Her kan du søke om finansieringsbevis eller motta tilbud på boliglån, og du vil få et raskt svar.

Står du foran et boligkjøp akkurat nå og det haster med finansiering – ring oss på 232 06001