Hvordan søker jeg om lån?

Det er lurt å ha finansieringsbeviset på Et ungt par som surfer på Internetplass før du går på visninger. Da har du allerede avklart med banken hvor mye du kan låne og betjene med den økonomien du har i dag. Finansieringsbeviset er på sett og vis den første delen av lånesøknaden din.

Er du allerede klar til å søke om Finansieringsbevis eller boliglån kan du søke online. Eller du kan kontakte oss på chat eller telefon 232 06001 for å avtale et møte hvor vi går gjennom økonomien din. Da kan det være lurt å ha siste selvangivelse og lønnslipp klart siden vi kommer til å be om informasjon derfra. 

Fra Finansieringsbevis til søknad om boliglån

Finansieringsbeviset forteller at du kan låne penger og hvor mye du kan betjene av lån. Dette gjør at du trygt kan by på en bolig innenfor de rammene som er avtalt.

Det eneste megler trenger å vite er at du har finansieringen i orden.

Når du har vunnet budrunden og vet akkurat hvor mye du trenger å låne, vil lånesøknaden endres til dette beløpet. Her vil megler informere banken om kjøpesummen med omkostninger. 

Før du begynner å fylle ut søknadspapirene eller kommer i møte med oss, er det lurt å ha  følgende klart; 

  • dokumentasjon som viser inntekten din det siste året og oversikt over gjeld du har i dag. Det kan være lønnslipp og selvangivelse.
  • Takst/verdivurdering på eiendommen som ikke er eldre enn 6 måneder og eventuelt salgsoppgave/prospekt.
  • Skal du låne sammen med noen (medsøker), trenger du også den samme informasjonen for vedkommende.

Avtal et møte med oss

Vi veileder deg gjennom søknadsprosessen og våre rådgivere informerer om hvilken dokumentasjon som trengs (som nevnt over). Ut i fra din privatøkonomi, gjeld, forsikringer, sparing og pensjon setter vi opp lånerammer som passer for deg.

Vi kan møtes fysisk på et av våre kontorer eller via nettet. Et nettmøte fungerer på samme måte som et fysisk møte. Fordelen er at vi kan snakke sammen når som helst uansett hvor du er. Også i helger og på kveldstid.

Dette trenger du for nettmøte

Før vi starter et nettmøte fra PC, må du ha Lync Web App Plug-in-program. For iPad trenger du siste versjon av Skype for business.

Snakk med oss om du har noen spørsmål

Trenger du hjelp under prosessen, er vi tilgjengelige på telefon 232 06001 eller via chat på våre nettsider og mobil – alle dager, hele døgnet.

Eksempel - indikasjon på hva et boliglån på kr 2.000.000 vil  koste*  
Lånesum
Nedbetalingstid
Månedlig kostnad
kr 2.000.000
25 år
kr 8 630,00
*) Veiledende pris for Boliglån UNG Premium med flytende rente (annuitet): Nom. rente2,09 % p.a.,  eff. rente 2,19 % p.a. o/25 år. Totale kostnader: kr 2 591 497,00. Hvert lån vurderes individuelt.
Woman outdoors in white jacket 

Er du allerede klar til å søke? ›

Her kan du søke om finansieringsbevis eller motta tilbud på boliglån, og du vil få et raskt svar.

Står du foran et boligkjøp akkurat nå og det haster med finansiering – ring oss på 232 06001