Chat med oss Åpnes i nytt vindu Kundeservice Privat Ris og ros

Spørsmål og svar om CO2-tracker

CO2-tracker

Hva er CO2-avtrykk? Hvorfor ser jeg dette?

CO2-avtrykket kalles ofte også klimaavtrykk. Det er en måling av karbondioksidutslippet som produseres av aktivitetene til en person, et arrangement, en organisasjon eller et produkt. 

Med Nordea CO2 Tracker får du mer informasjon om hvordan du bruker pengene dine, og hvordan forbruket er knyttet til CO2-utslipp. Du kan bruke denne informasjonen til å velge mer bærekraftige handlevaner eller kompensere for avtrykket ditt. Ved å følge opp det daglige forbruket kan du måle endringene du gjør.

Hvordan fungerer beregningen?

Beregningen bruker Åland Index, som er basert på en rekke kategorier og gjennomsnittlig CO2-avtrykk for hver enkelt kategori. Åland Index opprettholdes av Ålandsbanken og oppdateres jevnlig.

Tas alle transaksjonene mine med i beregningen?

Nei. Beregningen viser og evaluerer kun kjøp som betales med kreditt- og debetkortene dine, så betaling av fakturaer inkluderes ikke. Handlevanene dine og det daglige forbruket er imidlertid ofte blant de letteste tingene å endre.

Er verdien jeg ser det fullstendige CO2-avtrykket mitt?

Nei. Verdien for CO2-utslipp som vises, er en evaluering av utslipp knyttet til alle kortkjøpene dine. Det fullstendige avtrykket ditt består av mange flere sider ved dagliglivet ditt, som bolig eller transport.

Tas det med i beregningen om varer er produsert lokalt, og andre etiske aspekter?

Nei. Beregningen måler bare CO2-avtrykket fra kortkjøpene.

Enkelte forhandlere viser meg også CO2-avtrykket – hvordan skiller dette seg fra verdien jeg ser i Nordea Wallet?

Nordea CO2 Tracker bruker Åland Index, som er en objektiv tredjepartsmodell, til beregningen. Forhandlere kan ha mer presis informasjon om produktene sine, men det er ikke nødvendigvis et mål.

Hvordan rapporterer jeg feil i beregningen?

Bruk tilbakemeldingsfunksjonen i Nordea Wallet til å rapportere eventuelle feil i beregningen.

Hvordan håndteres informasjonen om CO2-avtrykket mitt av Nordea?

På samme måte som for betalingsinformasjon deler ikke Nordea denne informasjonen med tredjeparter.

Kan jeg kompensere for utslippene via Nordea?

Det er for tiden ikke mulig å redusere eller kompensere for CO2-utslipp via Nordea. Men vi kan sette deg i kontakt med noen av partnerne våre som er spesialister på dette.