Ha is i magen

Selv om du kan endre sparingen din når som helst avhengig av hvordan livssituasjonen din ser ut, er det viktig at du er langsiktig og ikke hele tiden lar deg påvirke av hvordan markedskursene utvikler seg. 

Markedene går naturlig opp og ned og hvis du endrer på sparingen din for å forsøke å slå markedet kan det fort få motsatt effekt. Vi anbefaler derfor at du har is i magen og holder deg til den opprinnelige spareplanen din da du i lengden kan få gleden av en oppgang som kommer etter en nedgang.

Les mer om hva du bør gjøre når børsen faller

Du kan alltid ombestemme deg

Det er du som bestemmer over sparingen din. Det betyr at du når som helst kan stoppe sparingen og ta ut pengene dine.

Det er viktig å huske på at det er du som bestemmer over sparingen din. Du kan alltid velge å selge fondsandelene og ta ut pengene dine. 

Vi pleier å anbefale en tidshorisont på minst tre år da naturlige variasjoner i finansmarkedene gjør at du kan tape mer enn beregnet, hvis markedet faller og du tvinges å selge. 

Om du oppdager at du er mindre eller mer risikovillig enn du først trodde kan du selvfølgelig gjøre endringer underveis.

Steg 1: Hvordan spare?

Sparing er enklere enn du tror. Vi gir deg noen tips til hva det er lurt å tenke på og viser deg hvordan du kommer i gang.

Les mer

Steg 2: Sett mål for sparingen

Hva du skal spare til er avgjørende for hvordan du sparer. Hvis du har et mål blir det dessuten lettere å sette av penger hver måned.

Les mer

Steg 3: Hvordan nå dine mål?

For å nå målene dine er det viktig å spare riktig og samtidig sove godt om natten.

Les mer

Steg 4: På vei mot dine mål

Du kan endre sparingen din når som helst avhengig av hvordan din livssituasjon ser ut, men det er viktig å huske hva målet ditt var.

Les mer

Er du klar til å starte sparing?

Du kan spare på flere ulike måter.

Sjekk mulighetene dine og start sparing