Faste overføringer og spareavtaler

Med nettbanktjenesten Faste overføringer kan du enkelt sette opp spareavtaler og overføringer mellom dine egne kontoer og til kontoer i Nordea som du disponerer.

Med MikroSpar kan du spare små beløp til din sparekonto hver gang du betalere med bankkortet ditt.

Faste overføringer finner du under Faste oppdrag i Nettbanken.

Om faste overføringer og spareavtaler Mer om MikroSpar Priser Om faste overføringer og spareavtaler

Faste overføringer

man-doing-pushups-218x158Brukes til regelmessige overføringer mellom dine egne kontoer og /eller kontoer du disponerer. Eksempelvis fra din brukskonto til din utgiftskonto, en spareavtale til din sparekonto eller ukelønnen til barna. Sparer du på BSU kan det være lurt å spare månedlig så slipper du å sette inn hele beløpet i desember. Administreres enkelt i Nettbanken.

MikroSpar

Avtalen knyttes til ditt bankkort. Hver gang du betaler med kortet trekkes en avtalt sum fra din Brukskonto til en valgt sparekonto. MikroSpar kan også benyttes til å gi en gave til en ideell organisasjon. Administreres enkelt i Nettbanken.

Mer om MikroSpar

Spar til din egen eller en annens konto i Nordea

Med MikroSpar sparer du små beløp til din sparekonto i Nordea hver gang du betaler med bankkortet ditt. Det kan være når du handler i butikken eller betaler for tjenester. Du sparer lite men ofte og før du aner det har du klart å spare til noe du ønsker deg.

MikroSpar gjelder når du betaler med Bankkort Visa og Bankkort Electron i Norge. Gjelder ikke ved minibankuttak, betalinger i utlandet eller handel på internett. Sparebeløpet må overføres en konto i Nordea. Du kan velge å spare på forskjellige kontoer, enten det er din egen, andre i familiens eller til en ideell organisasjon. Men bare til en konto av gangen.

Velg mellom to sparemåter

  • Fast beløp på minimum 5 kroner. Det samme beløp trekkes hver gang du handler med kortet.
  • Avrundet beløp på minimum 2 kroner. Kjøpesummen rundes opp til for eksempel nærmeste 10 kroner på varekjøpet og differansen utgjør sparingen.

Endring av konto gjøres enkelt i Nettbanken

  • Du kan selv velge hvilket minste beløp det skal være på kontoen for at sparing skal skje, så lenge beløpet er over 100 kroner.
  • Sparebeløpet er aldri større enn varekjøpet.
  • Sparingen kan begrenses til antall sparetransaksjoner eller maksimalt sparebeløp per dag.
  • Du kan når som helst avslutte eller sette sparingen på midlertidig pause.
  • Du kan også velge at eventuell kreditt på konto skal holdes utenfor sparingen med MikroSpar.

Hva med å støtte en veldedig organisasjon?

Du kan også bruke MikroSpar til å gi et bidrag til en idéell organisasjon. Løsningen fungerer på samme måte som vanlig MikroSpar, du gir hver gang du betaler med bankkortet ditt. Når du oppretter din MikroSpar avtale velger du Veldedig organisasjon, deretter velger du hvilken organisasjon du ønsker å spare til.

NB! Ved bidrag til ideelle organisasjoner er det automatisk overføring til organisasjonen hver gang du trekker kortet ditt. For å kontrollere hvor mye du ønsker å gi kan du velge hvilket beløp som skal trekkes per gang og antall transaksjoner per dag, velge tidsperiode du ønsker å spare, eller sette et maksbeløp per dag. Dette fungerer på samme måte som for sparing til egen konto.

I dag samarbeider vi med fem ideelle organisasjoner som du kan gi bidrag til;

Sistnevnte er et humanitært prosjekt som vi vi samler inn penger til i forbindelse med Nordeas årlige julekonsert i Oslo domkirke, DesembertonerÅpnes i nytt vindu.

Priser
Priser for faste overføringer og spareavtaler 
SpesifikasjonPris
Transaksjonspriskr 0,00 
Priser for MikroSpar
SpesifikasjonPris
Overføring til egen kontokr 0,00 
Overføring til ideell organisasjonkr 0,00 

Råd om kontohold og betalinger

Man looking through magnifying glass  

Oversikt over økonomien

Ved hjelp av Nettbank-tjenesten "Min Økonomi" er det enkelt å få et samlet overblikk basert på dine egne kontotransaksjoner over hva pengene går til.