Brukskonto

Brukskontoen er navet i din daglige økonomi. Få full oversikt via Nettbank og Mobilbank, disponér kontoen med Bankkort og gjør dine betalinger med bl.a. AvtaleGiro og eFaktura. For økt fleksibilitet har du også mulighet til å få kreditt på kontoen.

Om Brukskonto Renter Åpne konto for mindreårig Om Brukskonto

Dine fordeler med Brukskonto

  • Du kan utføre banktjenester via Nettbank og Mobilbank
  • Du kan knytte kort til kontoen
  • Du kan søke om kreditt på kontoen

Det er også mulig å åpne en brukskonto i en annen Nordea-enhet i Norden.

Renter
Rente for Brukskonto
InneståendeRente
Uansett beløp0,05 % p.a.
Åpne konto for mindreårig

Har barnet ditt allerede en konto i Nordea, kan du åpne en ny konto i NettbankenÅpnes i nytt vindu eller ringe Kundeservice på 232 06001.

Har vi ikke barnets fødselsattest registrert, må du på forhånd avtale tid med rådgiver på chatÅpnes i nytt vindu eller telefon 232 06001. Du må ta med følgende til møtet:

  1. Fødselsattest. Har du ikke fødselsattesten kan du bestille denne på AltinnÅpnes i nytt vindu eller ved å kontakte lokalt Folkeregister/ Skattekontor.
  2. Signert fullmakt (pdf, 510 KB)Åpnes i nytt vindu fra den foresatte som eventuelt ikke kommer i banken.
  3. Gyldig legitimasjon av begge foresatte også til den som eventuelt ikke er til stede.

Merk: Begge foresatte må være registrert som kunde i Nordea. Foresatte som ikke er registrert fra før, vil bli registrert samtidig med opprettelsen av barnets konto og kundeforhold.

Spesielt fra fylte 15 år

Fra fylte 15 år kan du opprette konto med bankkort og Basistjenesten (forenklet Nettbank) i Nordea, uten signatur fra dine foresatte. Har du allerede BankID og Nettbank i Nordea kan du selv opprette konto i NettbankenÅpnes i nytt vindu. Ønsker du Nettbank med BankID, krever det signatur fra begge foresatte.

Når barnet ikke er kunde i Nordea

Bruk vårt enkle nettskjema for å registrere barnet som kunde og bestille de vanligste produktene og tjenestene som konto, kort og nettbank.

Råd om kontohold og betalinger

Man looking through magnifying glass  

Oversikt over økonomien

Ved hjelp av Nettbank-tjenesten "Min Økonomi" er det enkelt å få et samlet overblikk basert på dine egne kontotransaksjoner over hva pengene går til.