Lag et budsjett med tjenesten Min Økonomi

I Nettbanken kan du følge ditt forbruk på en ny og smart måte. Ved hjelp av grafiske verktøyer og farger er det enkelt å få et samlet overblikk over hva pengene går til, samt se sparetiltak i din økonomi.

Om Min Økonomi Slik fungerer Min Økonomi Om Min Økonomi

Få full oversikt med Min Økonomi

Regnskaps- og budsjettmodellen "Min Økonomi" viser hva du har brukt pengene dine til, fordi dine transaksjoner er automatisk fordelt på faste kategorier. Uten å løfte en finger, får du tilgang til et budsjettforslag som er basert på ditt forbruk de siste 12 månedene på dine konti i Nettbanken. Tjenesten er gratis og kun tilgjengelig for deg.

Du kan velge å se det samlede forbruket fordelt på måneder eller over et helt år, og på den måten finne ut om det er posten med bolig, transport, fritid eller mat som er den store pengeslukeren. Det kan være et godt utgangspunkt når årets budsjett skal legges inn av deg.

Tjenesten aktiveres automatisk når du starter å redigere budsjettforslaget og slettes når du avslutter Nettbankavtalen.

Slik fungerer Min Økonomi

Med tjenesten "Min Økonomi" i Nettbanken gir vi deg et ferdig forslag til regnskap og budsjett, basert på dagens transaksjonshistorikk. Regnskapet oppdateres automatisk, samtidig som det er enkelt å endre. - Pass på at budsjettet ikke blir for stramt, men heller ikke for løst.

Kategorisering av transaksjoner

  • Transaksjonene kategoriseres automatisk fordelt på bolig, mat, transport, fritid, klær og lignende, sparing, forsikring, helse og annet forbruk.
  • Transaksjoner som ikke blir automatisk gjenkjent, må du flytte fra diverse posten til en ønsket kategori. Tilsvarende nye transaksjoner kan posteres i samme kategori om ønskelig.
  • Du kan selv opprette egne kategorier og flytte transaksjoner til ny kategori. Transaksjoner kan også splittes opp i flere kategorier.
  • Poster du ikke vil ha med i regnskapet kan du flytte til kategorien ignorerte.

Tips: Under innstillinger kan du selv velge hvilke konti som skal være med i regnskapet. Dette inkluderer konti med disposisjonsrett i Nettbank. Det kan være lurt å ikke ta med sparekonti som inneholder transaksjoner som ikke skal være med i regnskapet.

Eksempler på hvordan modellen kan brukes:

  • Du kan se hvor mye du bruker hver  måned innenfor ulike kategorier, for eksempel på et bestemt brukersted.
  • Du kan se effekten av å endre dine handlevaner eksempelvis fra ”en dyr” til ”billig” matkjede. Hvor lønner det  seg å handle de store innkjøpene for meg?

Min Økonomi hjelper deg med å:

  • overvåke forbruket ditt,
  • se hvor du kan kutte ned på forbruket,
  • se de faktiske resultatene av tiltakene.

Råd om tjenester for internett, mobil og telefon

Baby on dad's arm  

Få mest mulig ut av nettbanken

Råd og tips om hvordan du kan bruke nettbanktjenester på en effektiv måte.

Woman hand holding mobile phone  

Kom i gang med BankID på mobil

Se hvordan du setter opp BankID på din mobil.