Logo for Desembertoner - Nordeas gratis julekonsert

Desembertoner

Nordeas gratis julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke ble arrangert for siste gang i 2018.

En epoke er over

Nordea arrangerte julekonserten Desembertoner i ni år. Konserten er nå avviklet og det er ikke planlagt nye konserter i overskuelig fremtid.  

Den siste gratis julekonserten i Oslo domkirke ble arrangert fredag 14. desember 2018 kl 17.00 og kl 20.00.

Under følger informasjon om den siste konserten.

Artister

 • Prinsesse Märtha Louise (konferansier)
 • Carola Häggkvist
 • Julie Bergan
 • Nils Bech 
 • No. 4 
 • Kåre Nordstoga (domorganist)
 • Tine Thing Helseth
 • Talenter gjennom Norsk kulturskoleråd:
  Nordea-trompetistene 2018
  Follostrykerne og Follofeler
 • Safari
 • Kunstnerrisk leder: Atle Halstensen

Obs! Godta Markedsføring-informasjonskapsler for å vise denne typen innhold fra Nordea

Årets konsert

Desembertoner er julekonserter der hele Norges befolkning får muligheten til å oppleve noen av landets beste artister. I tilknytning til konsertene samles det inn en pengegave til Blå Kors Barnas Stasjon.

Konsertene arrangeres i år for niende gang i samarbeid med Oslo domkirke. Konserten blir også sendt på TV2 før jul og i romjulen. 

Julekonsertene er en del av Nordeas kulturprogram. Gjennom Kulturprogrammet støtter Nordea også norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Noe av resultatet ser vi på scenen under årets Desembertoner der unge talenter opptrer sammen med flere av Norges beste artister. Atle Halstensen i Scenekvelder er julekonsertenes kunstneriske leder.

Konserten varer ca. 1 time og 15 minutter. Kirken har 1000 plasser, hvorav 800 sitteplasser. Det er ingen billetter eller forhåndsreservasjon av plasser i kirken. Dørene åpner 45 minutter før forestillingene begynner.

Søk opp #Desembertoner i sosiale medier for å se publikums bilder og klipp fra tidligere år.

Innsamling til Blå Kors

Hvert år samles det inn penger fra publikum til et sosialt formål. I år, som i fjor, går pengegaven til Blå Kors Barnas Stasjon.

Desembertoner er en gave til Norges befolkning fra Nordea og Oslo domkirke, men også en mulighet for dem som har anledning til å gi en gave tilbake til noen som trenger det. Hvert år samles det inn penger fra publikum til et sosialt formål. I år, som i fjor, går pengegaven til Blå Kors Barnas Stasjon.

Blå Kors Barnas Stasjon i Oslo er et tilbud til småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner. Blå Kors Barnas Stasjon har fokus på tidlig innsats i disse familiene. Arbeidet tar utgangspunkt i barnets perspektiv, men stasjonene jobber målrettet både med barna og deres foreldre. Dette er et lavterskeltilbud og betyr at alle som har et ønske om å skape en endring for sitt barn og sin familie kan benytte seg av tilbudet som er helt gratis.

Nordea bidrar i tillegg med en årlig pengegave til Åpen kirke. Vårt felles ønske er at Oslo domkirke alltid skal være åpen, uansett tid på døgnet. For å sikre fortsatt midler til Åpen kirke samtidig som vi ønsker å bidra til et sosialt formål utenfor både bank og kirke, er partene enige om to sosiale formål; Pengegave fra Nordea til Åpen kirke og innsamlede midler fra publikum til Blå Kors Barnas Stasjon.

Du kan gi din støtte til Blå Kors Barnas Stasjon med Vipps 13130.

Om julekonserten

En konsert for alle generasjoner med landskjente artister, unge lovende artister og artister med lokal forankring.

Nordeas julekonsert Desembertoner er julekonserter der Norges befolkning får muligheten til å oppleve noen av landets beste artister – helt gratis. Vårt mål er å tilby en litt annerledes julekonsert med overraskende elementer både når det gjelder fremføring og artister.

Konserten blir vakker og stemningsfull med et repertoar som skaper glede, ettertanke og julestemning. Produksjonen holder høy kvalitet og tilrettelegges av noen av bransjens fremste -  Scenekvelder.

Valg av artister reflekterer ambisjonen om å ivareta kunstnerisk kvalitet og samtidig favne et bredt publikum. Hver enkelt artist har sine solonumre, men deltar også i fellesnumre. Konserten vil være en inkluderende og varm musikalsk opplevelse støttet av en lyd- og lysproduksjon som yter innholdet rettferdighet.

Den kunstneriske profilen er planlagt tverrkunstnerisk der musikk akkompagneres av andre uttrykk, fordelt på tre utøverplan:

 • Landskjente artister
 • Unge lovende artister, bl.a. gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd
 • Artister med lokal/domkirkelig forankring

Desembertoner er et samarbeidsprosjekt

Konserten er et samarbeid mellom Nordea, Oslo domkirke og produksjonsselskapet Scenekvelder. Nordea har, med finansieringen av Desembertoner, gjort det mulig å gjennomføre konsertene.

Konserten kobler kultur og rollen som samfunnsaktør både for Nordea og Oslo domkirke. Samarbeidet startet i 2010 og løper til og med 2018. 

Nordeas julekonsert Desembertoner er en del av Nordeas kulturprogram. Nordea har i lengre tid vært en sentral støttespiller for norsk kulturliv, og i sær norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Unge talenter gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd inkluderes i Desembertoner hvert år.

Oslo domkirke er formidler av kirkemusikk på høyt internasjonalt nivå. Domkirken ønsker via samarbeidet å synliggjøre sin ambisjon om å være ledende innen formidling av ulike kulturuttrykk, og sin sosiale profil og praksis i tråd med langsiktig strategi. 

Julekonsertenes sosiale profil fremkommer ved at konsertene er gratis for publikum, og ved at det samles inn frivillig pengegave til et sosialt formål.