Desembertoner 2015

Nordeas julekonsert Desembertoner ble gjennomført for sjette gang 18. desember 2015 med to konserter i Oslo domkirke. Konserten ble for fjerde året på rad også vist på TV2.

Følgende artister medvirket Følgende artister medvirket

Desembertoner 2015 - PrinsessenPrinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise har helt fra barndommen vært levende opptatt av kultur. I 1992 debuterte hun som gjestesolist på Oslo Gospel Choirs første juleplate, som solgte over 100 000 eksemplarer. I 2000 begynte hun å fortelle eventyr på TV og CD. 

På nyåret 2002 startet Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling, og etter eventyrturné på vinteren ble året avsluttet med ny plateutgivelse sammen med Oslo Gospel Choir og Sigvart Dagsland. Også denne gangen solgte juleplaten til dobbel platina og den påfølgende turneen ble besøkt av over 50 000. Prinsessens eventyrstunder har gledet både store og små; flotte kritikker, fulle hus og stor stemning alle steder. I tillegg har Prinsessen debutert som barnebokforfatter, og har gitt ut boken Hvorfor De Kongelige Ikke Har Krone På Hodet.

desembertoner snøkrystaller

Anne Grete Preus

Desembertoner 2015 - Anne Grethe PreusAnne Grete Preus er norsk sanger, musiker og låtskriver. Hun har bakgrunn fra rockebandene Veslefrikk og Can Can og har gitt ut totalt 10 soloalbum etter at hun debuterte som soloartist i 1988. I norsk sammenheng regnes hun som en foregangsfigur blant kvinnelige rockeartister. Allerede på 70-tallet skrev hun det meste av låtmaterialet samtidig som hun var en habil gitarist.

I 1994 ga hun ut albumet Millimeter som er hennes største kommersielle suksess med 
75. 000 solgte utgaver. Albumet og tittelsporet ga henne tre priser under Spellemannprisen 1994 i klassene kvinnelig artist, årets album og årets hit. 

Høsten 2013 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame, samme høst slapp hun sitt tiende soloalbum, "Et sted å feste blikket. Hun feiret også i 2013 25 år som soloartist, noe Warner Music markerer med å remastre hele hennes platekatalog. 

18. Desember gleder hun seg til å spille på Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo Domkirke.

desembertoner snøkrystaller

Vamp

Desembertoner 2015 - VampVamp er et norsk band fra Haugesund som ble startet i 1991. Bandet spiller folkemusikk kombinert med viser og rock. Høsten 1990 samlet Øyvind Staveland 5 lokale musikere for å prøve ut noen skisser til melodier. I 1993 ga de ut sitt første album "God morgen, søster".

Etter dette er det blitt ytterligere 14 albumutgivelser. Utgivelsene har innbrakt hele fem Spellemannpriser, Årets Spellemann i 2007 og Prøysenprisen. Vamp har i løpet av sin karriere solgt ca. 1 000 000 plater!

I oktober 2014 lanserte Vamp sin nye besetning. De består nå av Øyvind Staveland, Jan Toft, Odin Staveland, Bjørn Berge og Kjetil Dallan. 

desembertoner snøkrystaller

Lars Vaular

Desembertoner 2015 - Lars VaularLars Vaular er en norsk rapper fra Åsane i Bergen som opptrer innenfor musikksjangeren Alternativ hip hop. Han har rappet på bergensk siden 2003 og regnes i dag som en av Norges fremste på sitt område. Vaular har tidligere i karrieren jobbet sammen med andre artister som; Jan Eggum, Tungtvann, Fjorden Baby!, Side Brok og John Olav Nilsen & Gjengen.

Vaular debuterte som soloartist i 2007 og har etter det gitt ut en rekke album. Han vant i 2010 Spellemannsprisen for albumet "Helt om natten, helt om dagen" og i 2011 både for albumet "Du betyr meg" og i klassen for tekstforfatter.

Våren 2015 lanserte han del 1 av en serie minialbum ved navnet "666ALT". Albumet fikk terningkast 6 i VG og Dagsavisen.

Vaular er aktuell med singelen "Det ordnar seg for pappa". Låten er tilegnet Raif Badawi, som er fengslet og dømt til tusen piskeslag i Saudi-Arabia. Vaular lærte om Badawis historie da han jobbet sammen med Amnesty International for å få norske skoleelever til skrive sanger om samvittighetsfanger.

desembertoner snøkrystaller

Trefoldighet jentekor

Desembertoner 2015 - Trefoldighet jentekorTrefoldighet jentekor består av ca. 20-25 jenter i alderen 10 til 18 år og dirigeres av Edle Stray-Pedersen. Repertoaret dekker de fleste sjangere. Koret fikk Gulldiplom i klassen sakral musikk i den internasjonale korkonkurransen i Riva del Garda i Italia høsten 2013.

De deltar på konserter i Trefoldighets- og Domkirkens rike gudstjenesteliv, har deltatt på flere musikkfestivaler og har turnert både i og utenfor Norge. Jentekoret har også hatt oppdrag for både Den Norske Opera & Ballett og for Oslo-Filharmonien.

desembertoner snøkrystaller

Daniela Reyes Holmsen

Desembertoner 2015 - Daniela Reyes HolmsenDaniela Reyes Holmsen er 16 år gammel, kommer fra Asker og har bakgrunn fra Asker kulturskole. Det siste året har hun jobbet mest med å skape en original stil med egenskrevet populærmusikk blandet med det hun har lært i trekkspill, ved å bruke loop-station, sin egen stemme, gitar og trekkspill. 

Daniela har tidligere opptrådt på blant annet MGP jr., Kongsberg Jazzfestival, UngLyd Festivalen, Hvalstrandfestivalen, Canalstreet, Oslo Jazzfestival, OverOslo, UKM Landsfestivalen og i Oslo Spektrum.

desembertoner snøkrystaller

Erika Varmdal Hågensen

Desembertoner 2015 - Erika Varmdal HågensenErika Varmdal Hågensen er 16 år gammel og bor i Trondheim. Hennes store interesse og lidenskap er nysirkus. Hun har drevet med sirkus siden 2010 da hun meldte seg inn i Trondheim kommunale kulturskoles sirkuslinje. Erikas hoveddisiplin er luftakrobatikk i tau, en aktivitet som kombinerer styrke, akrobatikk og teknisk krevende øvelser med teater og et kunstnerisk uttrykk.

Erika har blant annet opptrådt med Trondheim Symfoniorkester og var i 2014 deltaker i Norske Talenter. 

desembertoner snøkrystaller

Kåre Nordstoga

Desembertoner 2015 - Kåre NordstogaKåre Nordstoga blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa. Nordstoga har vært domorganist i Oslo domkirke siden 1984 og har gitt ut en rekke plater. Nordstoga har både vært solist i Notre Dame i Paris og ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus.

Med sin oppvekst i Telemark har Nordstoga også en forkjærlighet for norsk folkemusikk og har deltatt på en rekke plateinnspillinger med norske folkemusikere. For sjette år på rad er Nordstoga med som artist på Desembertoner. 

desembertoner snøkrystaller

Atle Halstensen

Desembertoner 2015 - Atle HalstensenAtle har sin kunstneriske utdannelse som organist, komponist og arrangør fra Bergen Musikkonservatorium og Sweenlinck Music Conservatory i Amsterdam. Han er en av Norges mest brukte teaterkomponister og har komponert teatermusikk til de fleste hovedscenene i Norge. Han har vært musikalsk ansvarlig i flere av landets største teatersuksesser de siste årene samt hatt det musikalske ansvaret for Fredspriskonserten, Spellemannsprisen og Artistgallaen på TV2.

Atle har også komponert ulike bestillingsverk fremført av Solveig Kringlebotn, Ole Edvard Antonsen, Bergen Filharmoniske Orkester, Tromsø Symfoniorkester, Berlin Kammer-Symphonie og Bergen Nasjonale Opera. 

Atle er til daglig eier av og kunstnerisk ansvarlig i Scenekvelder. 

desembertoner snøkrystaller