Desembertoner 2014

Nordeas julekonsert Desembertoner ble gjennomført for femte gang 19. desember 2014 med to konserter i Oslo domkirke. Konserten ble for tredje året på rad også vist på TV2.

Følgende artister medvirket Rød sofa Følgende artister medvirket

OnklP & De Fjerne Slektningene

Desembertoner - OnklP & De Fjerne SlektningenePål Tøien er en norsk rapper fra Lillehammer, kjent under artistnavnet OnklP.
Han har gitt ut flere album sammen med Dirty Oppland-rapperen Jaa9, og vant i 2005 «Alarmprisen» for albumet «Sjåre Brymæ». Samme år ga OnklP ut soloalbumet «Det Kunne Vært Deg». På årets Desembertoner kommer OnklP sammen med det nyoppstartede bandet OnklP & De Fjerne Slektningene.

OnklP & De Fjerne Slektningene slapp sitt første album «Slekta» tidlig i 2014 og oppfølgeren «Slekta II» 27.oktober 2014. Fra sistnevnte plate kom singelen «Styggen på ryggen» i september. Denne fikk terningkast 6 i VG og ble omtalt som «årets beste og sterkeste norske låt».
Bandet har vist seg å være et av våre sterkeste liveband gjennom utallige konserter og festivaler over hele landet. Vi gleder oss til å se dem på Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke.

OnklP & De Fjerne Slektningene består av:
Johan Larsson, produsent/gitarist
Tommy 'Manboy' Akerholdt (Turbonegro, Silver), trommis
Knut-Oscar Nymo (Oslo Ess), bassist
Åsmund Lande (Oslo Ess), gitarist/vokalist
Simen Stensland, keyboardist
Pål 'OnklP' Tøien, rapperdesembertoner snøkrystaller

SiLyA

Desembertoner - SiLyASilya Nymoen er født og oppvokst i Oslo. Hennes første suksess var som vokalist i den vellykkede, banebrytende norske gruppen Multicyde. De ga ut to album og hadde tre  #1 hits i Norge. Multicyde turnerte i Skandinavia og Tyskland og mens SiLyA var med i Multicyde, spilte hun også i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story.

Høsten 2013 deltok SiLyA i "Stjernekamp" på NRK1 og tok Norge med storm. 
SiLyA viste uke på uke gjennom "Stjernekamp" at hun er den ultimate artist med sin særegne vokal og ikke minst med sitt entertainer-gen få artister er forunt.

Etter Multicyde begynte SiLyA å jobbe som låtskriver. Dette ledet henne til et internasjonalt nivå og New York. Låtene hennes er gjort av store amerikanske, australske og europeiske artister som har solgt til gull internasjonalt.  Blant dem var den første singelen "Sneakernight” på Vanessa Hudgens ' andre album og singelen "Kiss Your Mama" for den australske popdivaen Vanessa Amorosi.
I New York har SiLyA sitt faste band "SiLyA & The Sailors" og sammen har de spilt inn hennes egen låt "Sucka" som gikk til nr. 1 på Itunes.

På Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo Domkirke skal SiLyA være med å synge julen inn.desembertoner snøkrystaller

Highasakite

Desembertoner - HighasakiteHighasakite har blitt det store snakkisbandet og har gått fra å være et av landets beste til et av verdens beste indieband. To år har gått siden 'All That Floats Will Rain' ble sluppet.

Her hjemme i Norge har kvintetten blitt hyllet som et av landets mest eksportvennlige band. I utlandet har de blitt hyllet som et av de fremste indiebandene uavhengig av opphav. Highasakite ble nominert til både Spellemann som Årets Nykommer og Statoil-stipendet 2013.

Singelen 'Since Last Wednesday' fra deres andre album var en livefavoritt i månedsvis før den fikk slippe løs i studioformat. Singelen var også i lang tid i tung rotasjon på norsk radio. 

Den siste singelen, 'Leaving No Traces' var A-listet både på P1 og P3. Tekstene til låtskriver Ingrid Helene Håvik dreier seg her mye om det som foregår bak lukkede dører. De stille krigene i hjemmet, og ønsket om å komme seg vekk derifra.
Highasakite slapp 'Silent Treatment' tidligere i år. Albumet fikk terningkast 6 i blant annet Dagbladet, Aftenposten, Adresseavisa, og Dagsavisen og lå to uker som nr. 1 på VG- lista.

Highasakite består av:
Ingrid Helene Håvik – zither, steeldrum og vokal
Trond Bersu - trommer
Øystein Skar - synther
Marte Eberso - synther
Kristoffer Lo - gitar og flugabone

Highasakite står på scenen under Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Thomas Dybdahl

Desembertoner - Thomas DybdalThomas Dybdahl er sanger, gitarist og låtskriver som kommer fra Sandes. Han har gitt ut fem soloplater og er vokalist i The National Bank. På Desembertoner i Oslo Domkirke stiller han solo.

Thomas gjorde stor suksess med sin singledebut Bird i 2000. Hans første album The Great October Sound kom året etter. Han vant Spellemannsprisen 2002 i klassen popsolist for albumet. I de senere år har han blitt nominert til flere priser under Spellemannsprisen, senest i 2010 i kategorien årets mannlige artist.

Thomas Dybdahl har gjort stor suksess med bandet The National Bank. De mottok i 2004 Spellemannsprisen for årets popalbum.

I 2013 kom albumet What’s left is forever, som høstet veldig gode kritikker. VG ga terningkast 5 og skrev: «What's Left Is Forever er en triumf og en glødende tilbakekomst for låtskriveren og sangeren Thomas Dybdahl.”

Det er med glede Thomas Dybdahl står på scenen under Nordeas julekonsert Desembertoner 2014.desembertoner snøkrystaller

Melissa Horn

Desembertoner2014 - Melissa Horn

Melissa Horn er født i Sverige og bosatt i Stockholm. Da hun var 16 år gammel fikk hun en gitar av sine foreldre, og ikke lenge etterpå skrev hun sin første låt. Hun både synger og skriver sine låter på svensk. Debutalbumet Långa nätter ble sluppet i 2008. Spesielt kjent fra dette albumet er låten Som jag hadde dig förut, som hun gjorde i duett med Lars Winnerbäck. Album nummer to, Säg ingenting till mig, kom i 2009 og det tredje albumet Innan jag kände dig ble sluppet i 2011.

Melissa Horn er kjent for sin melankolske måte å fremstille sine kjærlighetslåter. Sjangeren er folkrock, visesang, pop.

Høsten 2013 kom hennes fjerde album, som gikk rett inn på førsteplass på albumlisten her i Norge. Hun var nylig på en stor skandinavisk turné, med turnestart i Oslo. I løpet av sommeren 2014 har Melissa Horn spilt 20 konserter i Norge og Sverige.

Melissa Horn skal stå på scenen under Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Ingrid Jordamo Lund

Desembertoner2014 - Ingrid Joramo LundGjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd, inkluderes også i år unge talenter i konserten: Ingrid Joramo Lund (13), Mari Midtli (17) og Rasmus Kjorstad (18). 

Ingrid jobber bevisst mot sitt mål om å bli operasanger, og startet allerede da hun var 4,5 år i barnekor. Som 8-åring begynte hun å ta sangtimer hos sangpedagog og forstod raskt at det var klassisk musikk/opera hun ville holde på med.  Da hun var ti år ble hun fast medlem i Glåmdal kammerkor. Hun har deltatt på mange konserter med Glåmdal kammerkor og sin sangpedagog Birgit Brinck.

Ingrid har vært elev ved Kongsvinger Kulturskole (Scene U) siden hun var 6 år. Der tar hun pianotimer og er med i teatergruppa. Gjennom Scene U har hun vært med på mange oppsettinger, blant annet Disneys fantastiske verden, Annie, Charlotte og sjokoladefabrikken, Fluenes Herre og nå Macbeth.
Ingrid mottok i 2014 Drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

I desember står Ingrid på scenen under Nordeas julekonsert i Oslo domkirke – Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Mari Midtli & Rasmus Kjorstad

Desembertoner2014 - Mari Midtli & Rasmus KjorstadGjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd, inkluderes også i år unge talenter i konserten: Mari Midtli (17) sammen med Rasmus Kjorstad (18) og Ingrid Joramo Lund (13). 

Mari er 17 år og kommer fra Sel i Gudbrandsdalen. Hun går andre året på landslinja for folkemusikk på Vinstra. Mari begynte å spille fele da hun var 6 år, men etter hvert har sangen tatt mer og mer over. Likevel var fele hovedinstrument på musikklinjen. Til vanlig spiller hun med flere lokale grupper, og er opptatt av å bevare den lokale tradisjonen i folkemusikken. Det viktigste for henne er å føre stoffet videre. I sommer vant hun Fureprisen som tidenes yngste. Hun har også tre seiere fra juniorklassen i vokal på Landskappleiken.

Rasmus kommer fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen og spiller fele. Han går tredje året på landslinja i folkemusikk ved Vinstra videregående skole. Rasmus begynte å spille fele da han var 7 år. Han er aktiv i flere grupper, blant annet med Mari. Rasmus har vunnet juniorklassen på vanlig fele på Landskappleiken to ganger.

Mari Midtli og Rasmus Kjorstad skal fylle Domkirken med vakker folkemusikk under Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Trefoldighet jentekor

Desembertoner2014 - Trefoldighet jentekorTrefoldighet jentekor består av om lag 30 jenter i alderen 9-22 år. Koret synger klassisk musikk, men har ved flere anledninger også fremført musikk fra andre sjangere.

Koret deltar på konserter i Trefoldighets- og Domkirkens rike gudstjenesteliv. De har også deltatt på flere musikkfestivaler, og har turnert både i og utenfor Norge. Jentekoret har også hatt oppdrag for både Den Norske Opera & Ballett og for Oslo-Filharmonien.

I år skal Trefoldighet jentekor opptre på Desembertoner, Nordeas julekonsert i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Kåre Nordstoga

Desembertoner2014 - Kåre NordstogaKåre Nordstoga blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa. Han har gitt ut flere langspillplater og som solist har han bl.a. gjort to CD-innspillinger med fransk orgelmusikk.

De siste årene har han blant annet vært solist i Notre Dame i Paris, ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus og gjestesolist ved innvielsen av et nytt katedralorgel i Lausanne.

Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen, for å nevne noen.desembertoner snøkrystaller

John Brungot

Desembertoner2014 - John BrungotJohn Brungot er komiker og skuespiller. Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og har etter at han ble uteksaminert i 2002 vært ansatt ved Jo Strømgrens Kompani, Rogaland Teater, Oslo Nye Teater og Nationaltheateret.

John har også medvirket i flere spillefilmer og TV-serier, samt vært fast medlem i TV2-programmet Torsdag kveld fra Nydalen siden 2010.

John Brungot er programleder og vert for årets Desembertoner – Nordeas julekonsert i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Atle Halstensen

Desembertoner2014 - Atle HalstensenAtle har sin kunstmusikalske utdannelse som organist og komponist / arrangør fra Bergen Musikkonservatorium og Sweelinck Music Conservatory i Amsterdam. Han er en av Norges mest brukte teaterkomponister, og har komponert teatermusikk til de fleste hovedscenene i Norge. Han har vært musikalsk ansvarlig i flere av landets største teatersuksesser de siste årene, samt hatt det musikalske ansvaret for Fredspriskonserten og Spellemannsprisen i en årrekke.

Atle har også komponert ulike bestillingsverk fremført av blant annet Solveig Kringlebotn, Ole Edvard Antonsen, Bergen Filharmoniske Orkester og Berlin KammerSymphonie.

Atle vil i år som tidligere år ha musikalsk ledelse for Nordeas julekonsert - Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Rød sofa

I anledning Desembertoner 2014 tok vi med oss en rød sofa ut på gaten og spurte folk hva julen egentlig betyr for dem.

Se hva de svarte i våre filmer.

Hva betyr jul for deg?Er musikk viktig i julen?
Desembertoner2014 - video 1 - hva betyr jul for deg?Åpnes i nytt vinduDesembertoner2014 - video 2 - er musikk viktig i julen?Åpnes i nytt vindu
Et pusterom i storbyenMusikken kommer til Oslo 19. desember
Desembertoner2014 - video 3 - et pusterom i storbyenÅpnes i nytt vinduDesembertoner2014 - video 4 - musikken kommer til oslo 19. desemberÅpnes i nytt vindu