Desembertoner 2013

Følgende artister medvirket Følgende artister medvirket

Maria Mena

Desembertoner2013 - maria menaMaria Mena fikk sitt gjennombrudd som 16-åring da hun skrev låta "My Lullaby" om foreldrenes skilsmisse. Siden da har hun befestet posisjonen som en av Nordens mest suksessrike artister med låter som  "You Are The Only One", "Just Hold Me", "Miss You Love", "All This Time" og "Belly Up" for å nevne noen. Julelåta "Home For Christmas" har også befestet seg som en moderne klassiker i Norge.

Mena lovprises av noen av verdens største artister, har figurert høyt på hitlistene i Europa, Sør-Amerika og Asia og har i løpet av 11 år fått et verdensomspennende publikum. Fortsatt skriver hun alle sangene hjemme på kjøkkenet i Oslo.

Mena er vinner av Spellemannprisen (Cause And Effect) og Edvard Grieg-prisen. Hun har også vært nominert til tysk Grammy (Eccho award).

Nå er Maria Mena (27) tilbake med sitt sjette studioalbum, ”Weapon In Mind”, og gleder seg til å avslutte et fantastisk musikalsk år på Nordeas julekonsert - Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Laleh

Desembertoner2013 - lalehSvenske Laleh slo gjennom som artist i Sverige i 2005, og allerede da ble det tydelig at hun er en artist med en helt unik stemme og personlighet. Da albumet ”Sjung” og singelen ”Some Die Young” ble sluppet i 2012, ble Laleh den mest streamede artisten i Skandinavia og befestet seg med det som en stor artist også her til lands.

I 2013 er hun nå tilbake med sitt femte album, ”Colors”, og singelen med samme tittel. I februar 2014 følger hun opp albumet med å spille i Oslo Spektrum, men før den tid skal hun spille på Nordeas julekonsert Desembertoner i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Magnus og Hanna Maria Grønneberg

Desembertoner2013 - magnus og hanna maria grønnebergMagnus Grønneberg er mest kjent fra CC Cowboys, og ble kronet som en av Norges mest folkekjæreste artister da han var med i «Hver gang vi møtes» vinteren 2013. Gjennom mer enn tyve år med plateutgivelser fra CC Cowboys og i tillegg to soloalbum, har han befestet sin posisjon som en av Norges ledende rockpoeter.

Denne gangen deler han spotlighten med sin 22 år gamle datter, Hanna Maria Grønneberg. Det norske publikummet fikk for alvor stifte bekjentskap med Hanna Maria for to år siden da duetten ”Bare du”, fra CC Cowboys-albumet Innriss, ble en stor hit. I høst slapp far og datter Grønneberg duoalbumet «I skyggen av en Engel». Albumet høstet svært gode kritikker.

Far og datter gleder seg veldig til å opptre sammen på Nordeas julekonsert – Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

LidoLido

Desembertoner2013 - lidolidoPeder Losnegård (20), bedre kjent som LidoLido, begynte å spille trommer allerede som toåring. I dag spiller han, i tillegg til å synge, både piano og gitar.

Karrieren hans skjøt på alvor fart i 2011 da singelen hans, «Different», ble en stor radiohit og den mest spilte sangen på P3 i løpet av året. Året etter ga han ut sitt egenproduserte debutalbum, "Pretty Girls & Grey Sweaters", hvor han hadde med seg store artister som Little Steven, Jarle Bernhoft, Yosef fra Madcon, Timbuktu og Ole Edvard Antonsen. I år har han sluppet sitt andre album, ”Battle Poetry”, og har høstet gode anmeldelser for det.

I desember står LidoLido på scenen under Nordeas julekonsert – Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Mathea-Mari Glittenberg

Desembertoner2013 - mathea-mari glittenbergGjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd, inkluderes to unge talenter i årets konsert: Mathea-Mari Glittenberg (12) og Lydia Hoen Tjore.

Mathea-Mari begynte å synge før hun kunne gå, og før hun fylte to år hadde hun allerede et repertoar på 30 sanger. I dag ikke bare synger hun, hun skriver også sine egne sanger og spiller piano.

Mathea-Mari har sitt musikalske opphav fra Bergen kulturskole, der hun blant annet er med i deres talentprogram.  Mange husker Mathea-Mari fra Norske Talenter i 2010 da hun rørte dommer Mia Gundersen til tårer med sin audition. Siden den opptredenen har dette unge talentet vært med i flere store oppsetninger og vært solist på konserter blant annet i Stavanger Konserthus, Grieghallen og på Den Nasjonale Scene.

Denne høsten har Mathea-Mari kanskje inntatt sin hittil største rolle, hovedrollen i Folketeaterets oppsetning av musikalen Annie. I tillegg skal hun i høst opptre på TV2s Artistgalla før hun runder av året ved å synge på Nordeas julekonsert Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Lydia Hoen Tjore

Desembertoner2013 - lydia hoen tjoreGjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd, inkluderes to unge talenter i årets konsert: Lydia Hoen Tjore.(19) og Mathea-Mari Glittenberg (12).

Lydia startet med sangundervisning på Radøy kulturskole som 10-åring. 14 år gammel kom hun på andreplass i Norske Talenter. Siden den gang har hun utviklet seg til å bli et av Norges fremste talenter innen klassisk sang. Hun har blant annet vunnet sin klasse de fire siste gangene i Ungdommens Musikkmesterskap og i 2010 mottok hun Drømmestipendet fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Lydia deltar på en mengde konserter hvert år og har sunget over hele verden, blant annet på Kennedy-senteret i Washington DC og Bridgewater Hall i Manchester. I år har hun spilt rollen som Solveig i Bergen Filharmoniske Orkesters konsertoppsetting av Peer Gynt, sammen med blant andre Dennis Storhøi og Karoline Krüger. Lydia er nå student på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun kom inn allerede som 17-åring. 

I desember står Lydia på scenen under Nordeas Julekonsert i Oslo domkirke - Desembertoner.desembertoner snøkrystaller

Trefoldighet jentekor

Desembertoner2014 - Trefoldighet jentekorTrefoldighet jentekor består av om lag 30 jenter i alderen 9-22 år. Koret synger klassisk musikk, men har ved flere anledninger også fremført musikk fra andre sjangere.

Koret deltar på konserter i Trefoldighets- og Domkirkens rike gudstjenesteliv. De har også deltatt på flere musikkfestivaler, og har turnert både i og utenfor Norge. Jentekoret har også hatt oppdrag for både Den Norske Opera & Ballett og for Oslo-Filharmonien.

I år skal Trefoldighet jentekor opptre på Desembertoner, Nordeas julekonsert i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Kåre Nordstoga

Desembertoner2014 - Kåre NordstogaKåre Nordstoga blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa. Han har gitt ut flere langspillplater og som solist har han bl.a. gjort to CD-innspillinger med fransk orgelmusikk.

De siste årene har han blant annet vært solist i Notre Dame i Paris, ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus og gjestesolist ved innvielsen av et nytt katedralorgel i Lausanne.

Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen, for å nevne noen.desembertoner snøkrystaller

John Brungot

Desembertoner2014 - John BrungotJohn Brungot er komiker og skuespiller. Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og har etter at han ble uteksaminert i 2002 vært ansatt ved Jo Strømgrens Kompani, Rogaland Teater, Oslo Nye Teater og Nationaltheateret.

John har også medvirket i flere spillefilmer og TV-serier, samt vært fast medlem i TV2-programmet Torsdag kveld fra Nydalen siden 2010.

John Brungot er programleder og vert for årets Desembertoner – Nordeas julekonsert i Oslo domkirke.desembertoner snøkrystaller

Atle Halstensen

Desembertoner2013 - atle halstensenAtle har sin kunstmusikalske utdannelse som organist og komponist/ arrangør fra Bergen Musikkonservatorium og Sweelinck Music Conservatory i Amsterdam. Han er en av Norges mest brukte teaterkomponister, og har komponert teatermusikk til de fleste hovedscenene i Norge. Han har vært musikalsk ansvarlig i flere av landets største teatersuksesser de siste årene, samt hatt det musikalske ansvaret for Fredspriskonserten og Spellemannsprisen i en årrekke.

Atle har også komponert ulike bestillingsverk fremført av blant annet Solveig Kringlebotn, Ole Edvard Antonsen, Bergen Filharmoniske Orkester og Berlin KammerSymphonie.

Atle vil i år som i fjor ha musikalsk ledelse for Nordeas julekonsert - Desembertoner.desembertoner snøkrystaller