Desembertoner 2011

Følgende artister medvirket Følgende artister medvirket

Marit Larsen

Desembertoner2011 - marit larsenMarit Larsen fikk internasjonal oppmerksomhet da hun i tenårene var medlem av popduoen M2M sammen med barndomsvenninnen Marion Ravn. I dag er hun en av Norges ypperste pop-vokalister. Under Spellemannprisen 2006 vant hun prisen for årets kvinnelige artist, og hun vant senere Alarmprisen 2007 i klassen pop.

Marit Larsens første soloalbum «Under the surface» ble utgitt våren 2006. Albumet har høstet strålende kritikker fra en samlet norsk presse (over 20 femmere og seksere). I 2008 kom hun ut med albumet «The Chase», det lå 21 uker på VG lista i 2008/2009 og hadde #1 som beste plassering.

I november 2011 slipper Marit Larsen sitt nye album. Desembertoner er den eneste live-opptreden Larsen gjør i forbindelse med dette albumet, noe som gjør hennes opptreden svært eksklusiv.desembertoner snøkrystaller

Vamp

Desembertoner2011 - vampVamp er en av Norges mest anerkjente band. Gruppen består av musikerne Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Calle Apeland. Paul Hansen, Odin Staveland og Tore Jamne er gruppens assosierte medlemmer.

Bandet spiller folkemusikk kombinert med viser og rock. De har til nå gitt ut åtte studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina og fem Spellemannpriser. Blant annet ble de kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2006 etter suksessen med I full symfoni, som er et livealbum fra konsertene med Kringkastingsorkesteret. desembertoner snøkrystaller

Prinsesse Märtha Louise

Desembertoner2011 - prinsesse märtha louisePrinsesse Märtha Louise er konferansier for året Desembertoner, noe vi er veldig stolte av. Prinsessen skal være den sentrale formidleren av konsertenes budskap, nemlig pengeinnsamling til Åpen Kirke. Hun vil presentere egne tekster, men også samtale med konsertens artister og utøver. 

Prinsesse Märtha Louise har helt fra barndommen vært levende opptatt av kultur. I 1992 debuterte hun som gjestesolist på Oslo Gospel Choirs første juleplate, som solgte over 100.000 eksemplarer. I 2000 begynte hun å fortelle eventyr på TV og CD.

På nyåret 2002 startet Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling, og etter eventyrturné på vinteren ble året avsluttet med ny plateutgivelse sammen med Oslo Gospel Choir og Sigvart Dagsland. Også denne gangen solgte juleplaten til dobbel platina og den påfølgende turneen ble besøkt av over 50.000.

Prinsessens eventyrstunder har gledet både store og små; flotte kritikker, fulle hus og stor stemning alle steder. I tillegg har Prinsessen debutert som barnebokforfatter, og har gitt ut boken Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet.desembertoner snøkrystaller

Elisabeth Carew

Desembertoner2011 - elisabeth carewElisabeth Carew er en norsk musiker og artist. Etter sin debut i 2008 med låten "Destructive", har Elisabeth Carew gjort seg bemerket for sitt talent som artist og låtskriver.

Hun var en av deltagerne i Melodi Grand Prix 2010 hvor hun sang låta "Rocketfuel". Hun var en av sangerne i musikalen “Buddy Holly” som gikk på Folketeateret i Oslo høsten 2010. Hennes nye singel "You'll Never Love Me" ble sluppet I februar 2011.

Det kan forventes god elektropop med soulreferanser og en unik vokal.desembertoner snøkrystaller

John Carew

Desembertoner2011 - john carewJohn Carew er en norsk landslagsspiller i fotball. John er kjent for sin styrke og høyde som spiss, og spiller for tiden i den engelske klubben West Ham United. Så hva har en fotball spiller å gjøre i en julekonsert til inntekt for Åpen Kirke?

I mai 2011 gav John Carew 200.000 kroner til Åpen kirke. Pengene kom godt med, og gjorde det mulig for Oslo Domkirke å holde kirken åpen under hele sommeren, noe som viste seg å bli svært viktig for veldig mange mennesker. Til VG sa Carew: Det å støtte Åpen kirke er noe som harmoniserer med mine idealer og min tro. Men det avgjørende er å gjøre noe som hjelper mennesker som har behov for hjelp, trøst og støtte. Her ble det støtte til to gode formål på en gang- folk som trenger det og kristendommen.desembertoner snøkrystaller

Danserne Stian Danielsen og Irene Theisen

Desembertoner2011 - danserne stian danielsen og irene theisenStian Danielsen - Koreograf/Danser

Stian Danielsen (f 1986) gikk ut av Kunsthøgskolen i Oslo i juni 2009. Han
har etter dette blant annet jobbet i Jo Strømgren Kompani og koreografert
egne verk som har turnert i Frankrike, Sverige og Italia.

Hans koreografi «I Reckon» ble i 2011 valgt som topp 20 prioriterte kompanier av 582 bidrag i Aerowaves. I sommer koreografert han forestillingen “STUP” i Fryajuvet sammen med sin bror Andre Danielsen. Stian jobber nå med en ny helaften,”GRIP”, som skal ha premiere våren 2012.

Irene Theisen - Danser

Irene Theisen (f 1987) har sin utdannelse fra Copenhagen Contemporary Dance School (2006- 2007) og med Bachelor i Moderne dans og Samtidsdans ved Kunsthøyskolen i Oslo (2010). Vår og høst 2011 er hun delaktig i produksjonene "No no" av Kristin Hjort Inao og "JERICHO" av Allen Kaeja. Sommeren 2011 produserte og fremførte hun cross-over prosjektet Kastellet i Kristiansand.

Irene er en av initiativtakerne til, og leder av Ravnedans - festival for samtidsdans. Hun er også engasjert i pilotprosjektet Dansebanken/Dansebanken ung, som arbeider for å styrke det profesjonelle miljøet for dans i Agder.desembertoner snøkrystaller

Oslo Domkirkes guttekor

Desembertoner2012 - oslo domkirkes guttekorFor å understreke julens budskap, vil Oslo Domkirkes guttekor fremføre julens mest kjente salmer og gi oss den rette førjulsstemningen. Koret er et av Norges fremste guttekor og vil tilføre konsertene en viktig og unik dimensjon. Ingen høytid passer bedre til å feires av mange barn enn nettopp julen.desembertoner snøkrystaller

Kåre Nordstoga

Desembertoner2012 - kåre nordstogaKåre Nordstoga blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa. Han har gitt ut flere langspillplater og som solist har han bl.a. gjort to CD-innspillinger med fransk orgelmusikk.

De siste årene har han blant annet vært solist i Notre Dame i Paris, ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus og gjestesolist ved innvielsen av et nytt katedralorgel i Lausanne.

Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen, for å nevne noen.desembertoner snøkrystaller

Ungdomsstrykeorkester fra kulturskoler

Desembertoner2011 - ungdomsstrykeorkester fra kulturskolerGjennom Nordeas kulturprogram, inkluderer konserten også unge talenter med kulturskolebakgrunn.

I år representeres de norske kulturskolene av et ungdomsstrykeorkester. Strykeorkesteret skal være en del av konserten, både solistisk og i samarbeid med konsertens artister.desembertoner snøkrystaller

Svein Sturla Hungnes

Desembertoner2011 - svein sturla hungnesSvein Sturla Hungnes er skuespillerutdannet ved Statens Teaterhøgskole. Han har spilt betydelige roller i teater, film og TV.

Svein Sturla har tidligere jobbet som kunstnerisk rådgiver og fast instruktør ved Nationaltheatret og konstituert teatersjef ved Riksteatret. Fra 2002 til 2009 var han teatersjef ved Oslo Nye Teater. Her regisserte han blant annet Les Misérables, Singin´ in the Rain, My Fair Lady, Chicago og Cabaret.desembertoner snøkrystaller

Atle Halstensen

Desembertoner2012 - atle halstensenAtle Halsensen har sin klassiske utdannelse som organist og komponist/arrangør fra Bergen Musikkonservatorium og Sweelinck Music Conservatory i Amsterdam.

Han har komponert musikk til teateroppsetninger som World Citizen by nature- Peer Gynt i Central Park i New York, og Carmen. Han har også arrangert og tilrettelagt blant annet Singing in the rain, Jungelboka, Les Miserables, Jesus Christ Superstar og Sound of Music.desembertoner snøkrystaller