Slik kan du påvirke miljøet med din sparing

Sparepengene dine kan utgjøre en forskjell både for miljøet og din egen fremtid.

Dine muligheter

Gjennom din sparing og dine investeringer kan du være med på å påvirke miljøet på en god og positiv måte.

Ved å starte sparingen din i for eksempel et Nordea Stars-fond, kan du bidra positivt for miljøet, og samtidig få muligheten for positiv avkastning på sparepengene dine.

Våre Nordea Stars-fond investerer i selskaper som er økonomisk sterke, men det vektlegges også at de skal utmerke seg i arbeidet med menneskerettigheter, arbeidsvilkår og miljø.

Vårt Nordea Stars-univers består av 8 fond som investerer i ulike markeder. Med dette gir vi deg muligheten til å spare og investere i temaer, bransjer og sektorer som du brenner for.

Flere fordeler

  • Du kan bidra til å utgjøre en positiv forskjell med sparingen din.
  • Du sparer i selskaper som har fokus på nye og bærekraftige løsninger.
  • Pengene dine kan vokse uten at det vil gå på akkord med miljøet, menneskerettigheter og sosiale forhold.

I tillegg til Stars-fondene, har Nordea også andre fond som fokuserer ekstra på klima og miljø, bærekraft og likestilling. Vil du vite mer om dine muligheter til å påvirke? 

Viktige opplysninger om verdipapirfondene finnes i fondenes nøkkelinformasjon og prospekt. Disse er tilgjengelig på Nordeas fondsside som du finner ved å klikke på lenkene ovenfor.

Generelt om risiko ved sparing i fond

Det er viktig å merke seg at historisk avkastning ikke gir garanti for fremtiden. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Penger som plasseres i fond kan gå både opp og ned i verdi, og det er ikke sikkert at du får tilbake hele beløpet du satte inn. 

Kostnader er oppgitt i vår Fondsliste

Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.noÅpnes i nytt vindu