Hjelp til innlogging i Nettbank Bedrift

Vi vil gjerne hjelpe våre kunder med å oppdatere sine programvarer gjennom de veiledere vi har på våre nettsider. Trenger du hjelp ut over dette, ber vi at du kontakter din PC-leverandør eller andre som hjelper deg med dette.

Nordea har oppgradert til BankID uten Java

Nordea har oppgradert BankID som tidligere krevde Java for innlogging og signering av betalinger til Java fri BankID. Din personlige BankID på Mobil og sikkerhetskort-brikken du bruker for ditt firma vil fungere som før, både for innlogging i nettbanken og signering av betalinger. 

Problemer med å logge inn? Hvor Java fortsatt er nødvendig Systemoppdateringer Problemer med å logge inn?

To typer BankID

Det finnes to typer BankID; BankID som brukes med sikkerhetskort og BankID på mobil. Begge typer benyttes ved innlogging til Nettbank Bedrift.

Nettbank Bedrift og Nettbank Privat bruker samme hjelpesider for innlogging. Førstesiden som gjelder innlogging vil derfor være litt annerledes enn vist i video-demo.

Gå til hjelpesider

Hvor Java fortsatt er nødvendig

Har du problemer med Java, kan du finne hjelp her

Systemoppdateringer

For å holde PCen din oppdatert gå inn på Microsoft sine sider for windows-nedlastningerÅpnes i nytt vindu - velg ditt operativsystem og følg videre instruksjoner

Slik oppdaterer du Mac

Gå til Eple-menyen øverst til venstre i skjermbildet og velg "Programvareoppdatering..." (eller "Software Update..." på engelske maskiner).

Bilde 1: Programvareoppdatering på en Mac

Systemet vil nå lete etter programvareoppdateringer.

Bilde 2: Programvareoppdatering på en Mac

Dersom det finnes programmer som bør oppdateres så vil du nå se en liste over disse i oppdateringsvinduet. Merk av for alle og klikk "Installer". Du vil nå bli bedt om å taste inn passordet du bruker på datamaskinen din. Tast inn dette og klikk "Ok".

I mange tilfeller vil du bli bedt om å akseptere lisensvilkår. Du må svare ja på disse for å kunne innstallere programvaren. Ofte vil du også bli bedt om å restarte datamaskinen. Klikk i så fall på "Ok" og datamaskinen foretar en automatisk omstart.

Bilde 3: Programvareoppdatering på en Mac

Har du aller siste versjon av systemprogramvaren vil du få vinduet over, og trenger ikke foreta deg noe som helst.

Råd om nett- og telefontjenester

Man looking through magnifying glass  

Sikkerhet i Nettbank Bedrift

Nordea har tatt mange forholdsregler for å sikre nettbanken.

Woman by computer  

Fem oppgjør per dag

Det er nå fem oppgjør per dag for betalingstjenester innland, både via nettbank og andre elektroniske kanaler.