Bruk av kort i betalingsterminal og ved kontantuttak

Slik bruker du Visa og Mastercard

Når du handler varer og tjenester, vil du ofte måtte levere kortet fra deg slik at forretningen kan trekke kortet gjennom manuell eller elektronisk betalingsterminal. Du taster din PIN-kode eller signerer på notaen/kvitteringen. Vær nøye med å kontrollere at beløpet stemmer. Når du benytter kortet i utlandet, mottar brukerstedet beløpet i landets valuta. Beløpet omregnes til norske kroner og belastes din konto/kredittkortfaktura.

Minibanker i utlandet

VisaÅpnes i nytt vindu og Mastercard Åpnes i nytt vindusine hjemmesider, kan du finne oversikter over de minibanker eller ATM'er som finnes i det området du skal reise til. ATM er det engelske navnet på minibank.

Uttak i minibank

Er du i utlandet og ønsker å ta ut kontanter i landets valuta, benytter du en av de mange Visa eller Mastercard-merkede minibankene rundt omkring i verden. Følg brukerveiledningen som fremkommer på skjermen i minibanken og ta vare på uttaksmeldingen som du senere kan avstemme mot konto/faktura. Du belastes med transaksjonspris ved kontantuttak (se prisliste). Hvor mye du kan ta ut om gangen kan variere fra land til land.

Du kan også benytte kredittkortene til kontantuttak i norske minibanker. Vær oppmerksom på at dette koster det samme som kontantuttak i utlandet (se prisliste).

Skjul PIN-koden din ved inntasting og vær på vakt mot hjelpsomme personer. Legg bort kontanter og kort med én gang og ta med kvitteringen. I de tilfeller hvor kortet blir slukt og du ikke kan få kortet utlevert med én gang, må det meldes mistet og sperres.

Uttak i skranke

Med Visa og Mastercard kan du også heve kontanter over skranke i bank. Utenlands må du legitimere deg med pass og deretter kvittere for uttaket. Øvre beløpsgrense pr. uttak kan variere fra land til land.

Sjekk saldo før du drar til utlandet

Det er kun i Norge du får opplysninger om saldoen på din konto når du bruker minibank. Et regnskap over all kortbruk mens du er ute og reiser vil gi deg full oversikt over din konto. Er du Nettbankkunde kan du også bli varslet via SMS om bevegelser på konto.

Kortets utløpsdato

Kontroller kortets utløpsdato i god tid før du reiser. Kortets gyldighet er preget med måned og år på forsiden. Dersom kortet ditt utløper i en periode hvor du er på lang reise, kontakt banken for fornyelse i forkant.

Ta med flere kort på reise

Når du er ute på reise kan det være lurt å ha med mer enn ett kort. Skulle du være så uheldig å miste det ene eller skulle det bli ødelagt, vil du ha det andre i reserve. Kortene bør oppbevares hver for seg.

Annullering av transaksjon

Ved annullering av en transaksjon, må du påse at du får med alle bilagskopiene - henholdsvis to for elektroniske betalingsterminaler og tre for manuelle transaksjoner.

Kortnummer som garanti

Oppgir du kortnummeret som garanti for en bestilling har du en avbestillingsfrist på maksimalt fire virkedager. Ved avbestilling får du oppgitt en avbestillingskode som det er viktig at du noterer/tar vare på.

Reiseforsikring inkludert i våre kredittkort

Betaler du over halvparten av reisen med et av våre kredittkort - Privat Mastercard og Visa Gold - får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Les kortavtalen

Sett deg inn i kortavtalen og ditt ansvar ved bruk/oppbevaring av kortet.

Våre kort Våre kort

Bedriftskort med Visa

Bankkort tilpasset ansatte

Bruk av kortet belastes konto direkte. Det kan knyttes inntil fire Bedriftskort med VISA til en Bedriftskonto.

First Card

Et komplett reiseadministrativt verktøy

Et komplett reiseadministrativt verktøy som består av kort, reisekonto og statistikk.

Visa Business Card

De ansatte slipper utlegg

Har dere utlegg i forbindelse med reise eller representasjon i bedriften din? Ønsker din bedrift en mer effektiv og lønnsom håndtering av disse utgiftene? Da er det praktisk å gi de ansatte kredittkortet Visa Business Card.

Råd om bank- og kredittkort

Tools for wood work  

Sperre kort

Har du mistet eller blitt frastjålet kort? Meld fra så fort som mulig! Ring 232 06002 - hele døgnet, alle dager.

Close up of Visa card and computer  

Bruke kort

Slik bruker du kort i betalingsterminal og ved kontantuttak.