Boligprosessen steg for steg

Alt du trenger å vite når du skal kjøpe bolig

Skal du ut på boligmarkedet for aller første gang, opplever du kanskje at det er mye å tenke på og ta hensyn til.  Det dukker opp mange spørsmål og det kan oppleves som en stor avgjørelse å ta. Kanskje er det både skremmende og gledelig på en gang?

Det er uansett ett steg videre i livet og vi ønsker å hjelpe deg i jungelen av informasjon ved å lede deg gjennom prosessen steg for steg. Her finner du kanskje noen av svarene du søker, slik at du føler deg trygg på at du er på rett vei og har oss å støtte deg til.

For ytterligere spørsmål, kontakt oss når som helst via chat eller telefon 06001.

A couple on a stairway 

Jeg vurderer å kjøpe bolig. Hva bør jeg tenke på?

Steg 1: Går du med tanker og drømmer om å skaffe deg en egen bolig? Har du oversikt over økonomien din, hva du tjener og hvor mye utgifter du har? Sammen kan vi gjennomgå økonomien din, slik at du vet hvor mye du kan og bør låne. Les mer om hvorfor du bør skaffe deg et finansieringsbevis.

A couple behind PC  

Hvordan får jeg råd til bolig?

Steg 2: Hvor mye du kan låne avhenger blant annet av hvor mye egenkapital du har. Kanskje har du spart i mange år og har penger på BSU, Boligsparekonto eller på andre måter? Eller du har mulighet til å få hjelp av dine nærmeste?

A woman working on PC 

Hva er det lurt å tenke på før jeg søker om lån?

Steg 3: Det finnes ikke bare en type boliglån – det finnes flere. Dette gjør det mulig å skreddersy lånet slik at det passer din økonomi og livsstil.  Les om ulike lånetyper her.

A couple browsing the internet 

Hvordan søker jeg om lån?

Steg 4: Ønsker du finansieringsbevis eller boliglån, kan du enkelt fylle ut en søknad via nettet. Vil du heller kontakte oss, er det best å avtale tid på forhånd. Uansett hva du foretrekker må du ha dokumentasjonen klar. Våre rådgivere kan også hjelpe deg 24/7 med praktiske spørsmål vedrørende utfylling av søknaden.

Couples who gaze upon a house 

Visning, bud og bekreftelse på finansiering

Steg 5: Når du har finansieringen på plass kan du når som helst kaste deg ut på boligmarkedet og legge inn bud når drømmeboligen dukker opp. Her gir vi deg  noen tips i forhold til visning og bud, og forskjellen mellom de ulike eierformene. 

Blue children's bike in a living room 

Jeg har fått lånet og kjøpt bolig. Hva gjør jeg nå?

Steg 6: Gratulerer med egen bolig! Det er nå låneavtalen trer i kraft og du kan begynne på en ny fase i livet. Men når starter nedbetalingen og hva skjer hvis du mister inntekten din? Fortvil ikke, det finnes alltid en løsning og det kan du lese om her.